Nathan Law geeft 34e vrijheidslezing in De Balie

Amsterdam, 11 mei – Maandag 16 mei geeft Hongkongse activist en politicus Nathan Law de 34e vrijheidslezing in De Balie. Law was één van de studentleiders van de parapluprotesten in 2014 en belandde daarvoor meerdere maanden in de gevangenis. In 2020 vertrok hij naar Londen. Sindsdien roept hij overheden over de hele wereld op om de pro-democratische beweging in Hong Kong te steunen en bewustwording te genereren voor de bescherming van vrijheid en democratie over de hele wereld. 

Recentelijk publiceerde Law samen met Evan Fowler het boek: Strijd voor de vrijheid. Hun boodschap: wees op je hoede voor autocratische regimes die geleidelijk de macht naar zich toe trekken en op subtiele wijze democratische intsituties ondermijnen en ontmantelen. Door strikte wetgeving wordt burgers het zwijgen opgelegd en angst aan gejaagd. Want de tactieken die de Hongkongse overheid inzet om vrijheden in te perken en de democratie te beschadigen zijn natuurlijk niet uniek. Democratie, mensenrechten en persvrijheid staan over de hele wereld onder druk.

Nathan Law weet uit eigen ervaring wat vrijheid betekent en wat het betekent om ervoor te moeten vechten. Daarom is hij de aangewezen persoon om deze 43e vrijheidslezing in De Balie te geven. Na de lezing praten we na met Ties Dams, Dams doet onderzoek naar de geopolitieke strategie van China en de manier waarop Europa hierop reageert en Thijs Reuten, europarlementariër voor de PvdA in de comissie Foreign affairs and Civil Liberties.

Klik hier om de volledigeprogrammatekst te lezen of tickets te kopen voor deze avond.