Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman sluiten tournee af in AFAS Live

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman spelen op 16 december in AFAS Live hun succesvolle theatershow ‘De Pannekoekencaravan’ voor de laatste keer. De kaartverkoop voor deze voorstelling start zaterdag 8 oktober om 10.00 uur via Ticketmaster.

Bijzondere theatertournee

Dit jaar verbaasden Marcel en Gijs vriend, vijand en vooral zichzelf met een theatertournee die alle verwachtingen overtrof. De show, waarin ze vertellen over hun waargebeurde avontuur als pannekoekenverkopers, verkocht tientallen zalen uit. Tijd om nog één keer alles uit de kast te halen en deze toch al uit de klauwen gegroeide tour in stijl af te sluiten in AFAS Live.

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman maken samen de razendpopulaire podcast Weer Een Dag, waarin ze elke morgen in 12 (en soms heel wat meer) minuten het nieuws van de dag doornemen. Daarnaast presenteren de mannen samen het populaire TV-programma Media Inside. Marcel van Roosmalen maakt columns voor onder meer Radio1, NRC en Studio Voetbal en gaf vele boeken uit. Gijs Groenteman is onder andere interviewer bij Kunststof op Radio1, en heeft meerdere podcasts.

De pannekoekencaravan

Gevierde journalisten dus, maar de heren waren lange tijd niet zo succesvol. Ruim tien jaar geleden zagen Marcel & Gijs geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannekoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden.

Brandwonden zijn geheeld

Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek. Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een avondvullende voorstelling.

Poedersuikerzoete theateravond

De Pannekoekencaravan is een poedersuikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop. Ze stonden met die voorstelling in alle grote theaters in Nederland, en verkochten zelfs vier keer Carré uit. Op 16 december zullen Marcel en Gijs in AFAS Live nog één keer De Pannekoekencaravan spelen, want zoals Gijs het zelf stelt: “De Pannekoekencaravan is bij uitstek een voorstelling die in grote concerthallen en stadions gespeeld moet worden”.