Kerstuitje: kinderkerst in de Molen van Sloten
Foto via Molen van Sloten

In de week tussen kerst en oud-en-nieuw organiseert de Molen van Sloten voor (klein)kinderen met hun (groot)ouders een speciale kerstrondleiding met spannende speurtocht. Dit vindt plaats in en om de feestelijk versierde molen. Onderweg kom je een paar leuke attracties tegen en na afloop staat er voor iedereen warme chocolademelk met een oliebol klaar. Voor de kinderen is er nog een kleine attentie.

De kinderrondleidingen vinden plaats op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december, telkens om 13.30 en 15.30 uur. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 5 – 12 jaar. Prijs: € 10,- voor volwassenen (maximaal één begeleider per kind), € 6,- voor kinderen. Vooraf aanmelden is vereist, via www.molenvansloten.nl/kinder-kerst-rondleiding/

De Molen van Sloten is een werkende poldermolen aan de rand van Amsterdam West. Het monumentale deel van de molen dateert uit 1847. Een heel team van vrijwilligers zorgt ervoor dat de molen draaiende wordt gehouden. Dagelijks worden er rondleidingen gegeven. Adres: Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam, tel. 020-6690412.