Iedereen is welkom bij ‘Sloten op z’n Kop’ op 22 augustus
Foto via Sloten op z’n Kop

“Sloten op z’n Kop’ vindt 28 augustus plaats en is een heel diverse markt tussen de Molen van Sloten Akersluis 10 en het Dorpsplein midden op het monumentale dorpje Sloten. Er is een gevarieerd aanbod van ‘kunst en crafts’ en rommelmarkt-verkoop. Men kan een kijkje nemen in het kleinste Politiebureautje van Nederland, de Molen van Sloten en de gratis toegankelijke Speeltuin Sloten! Je kunt hier genieten van het lekkerste zelfgemaakte ijs, patat en bier.

Organisatoren zijn het bestuur Molen van Sloten, bestuur speeltuinvereniging Sloten/uitbater Tuin van Sloten, Ben Meijer als ‘dorpsveldwachter’ in het Politiebureautje en Bestuur Tuinpark V.A.T. voor de onthulling van de historische brandspuit van Sloten uit 1880.”

Hoe ziet het programma eruit?

“Tuinpark V.A.T. en de Speeltuin Sloten zijn de hele dag geopend. De markt, het Politiebureautje en de Molen van Sloten zijn geopend van 9:00 – 16:00 uur. Om 11:00 uur onthult Sandra Doevemans de gerestaureerde Slotense brandspuit uit 1880.

Het schoongemaakte beeld “De Wiedster’ bij Tuinpark V.A.T. is links naast de entree van het park te bewonderen. Tuinpark Eigen Hof is de hele dag geopend. Het is mogelijk om een rondwandeling te maken door het dorp en deze beide tuinparken, die door middel van een brug aan elkaar zijn verbonden.

In de Molen van Sloten en in de Speeltuin Sloten worden activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Kinderen kunnen bij het Politiebureautje, in boevenkleding op de foto.”

Iedereen is welkom bij ‘Sloten op z’n Kop’ op 22 augustus
Tuinpark voorzitter Ko Plooy toont de brandspuit. De restauratie van de spuit is nog niet afgerond. Foto Tamar Frankfurther

Is er een mogelijkheid voor een gezellig hapje en drankje?

“De hele dag zijn er patat en snacks, vers ijs, zelf gebrouwen bier, broodjes en tosti’s verkrijgbaar bij de Tuin van Sloten, in het gebouw De Schakel op Tuinpark V.A.T en in het speeltuingebouw van de speeltuinvereniging. Ieder jaar is het weer een gezellig gemoedelijk dorpsfeest.

Na twee jaar kan dit gezellige dorpsfeest weer plaatsvinden. Voor het huren van een kraampje neem contact op met Rebecca Kanne. Zij is te bereiken via het e-mailadres kanne.rebecca19@gmail.com.”