HOZIER OP WOENSDAG 19 JULI NAAR AFAS LIVE
Hozier komt naar de AFAS Live in Amsterdam

De met multi-platina bekroonde Ierse singer-songwriter Hozier komt op woensdag 19 juli 2023 naar AFAS Live in Amsterdam. De aankondiging van de nieuwe tour valt vandaag samen met de release van zijn nieuwe EP ‘Eat Your Young’. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 24 maart om 10:30 uur via Ticketmaster. Dat nieuws heeft concertorganisator MOJO vandaag bekend gemaakt.

Verjaardag en St. Patrick’s Day

Ter ere van zijn verjaardag vandaag en St. Patrick’s Day heeft Hozier naast de aankondiging van de tour ook de nieuwe EP “Eat Your Young” uitgebracht met daarop drie nummers; de titeltrack “Eat Your Young”, “All Things End” en “Through Me (The Flood)”. Later dit jaar staat de release van zijn derde album “Unreal Unearth” gepland, de opvolger van “Wasteland, Baby!” dat de nummer 1 positie behaalde in in de Amerikaanse Billboard Top 200.

Internationale doorbraak

De singer- songwriter brak in 2013 internationaal door met de vijfvoudig platina bekroonde single “Take Me To Church”. Zijn titelloze debuutalbum behaalde een # 2 positie in de Billboard Top 200 en behaalde ook nog een drievoudige RIAA Platinum-status. Het album, met daarop de hitsingles “Take Me To Church” en “Someone New”, stond negen weken op nummer 1 in zijn geboorteland Ierland (inclusief een ongelooflijke 441 weken in de Ierse Top 50-hitlijsten) en op nummer 3 in het Verenigd Koninkrijk.

Inmiddels heeft Hozier meer dan 22 miljard wereldwijde streams, meerdere onderscheidingen en nominaties op zijn naam staan en wordt hij gezien als een van de belangrijke singer-songwriters van zijn generatie.