Het verhaal achter Festival Trek
Foto credits: Festival Trek

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar leuke verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Raymon van Festival Trek.

Zou je festival TREK allereerst eens willen introduceren?

“Festival TREK kenmerkt zich – naast lekker eten en drinken – door het brede entertainmentprogramma. Het Amstelpark wordt weer omgetoverd tot een Bourgondisch Dorp met daarin verschillende podia, een theatertent, een vuurtorenbar met Silent Disco, een nostalgische zweefmolen, retro platenbus en een paardenderby als onvervalste kermisklassieker. Zodra de avond valt draait een DJ de lekkerste hits van vroeger.”

Ongedwongen sfeer en lekker eten

“Festival TREK staat bekend om zijn ongedwongen sfeer. Bezoekers kunnen tijdens een rondje langs de mooiste foodtrucks van Nederland een keuze maken uit uiteenlopende gerechten: van Poké Bowls tot Quesadillas van Libanees platbrood en van de lekkerste (al dan niet vegetarische) burgers en saté tot churros met bijzondere dips. Natuurlijk ontbreken ambachtelijk friet en krokant gebakken steenoven pizza’s niet.

Lekkere drankjes, muziek en kinderen

“In combinatie met een drankje uit de verschillende (speciaal)bier-, wijn- en cocktailbars kunnen bezoekers genieten van een muzikaal optreden op een van de podia. Ouders hoeven zich in het omheinde stadspark geen zorgen te maken om hun kroost. Voor hen is er ook genoeg te beleven, met o.a. een kindertheater, kookworkshop en oudhollandse spelletjes.”

TREK in 8 grote steden

“Festival TREK staat in 8 grote steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Nijmegen en Maastricht.”

Wanneer en hoe is festival TREK ontstaan?

“Festival TREK is ontstaan in 2014. We hebben onszelf de opdracht gegeven om een festival te ontwikkelen waar we zelf heel graag heen zouden gaan, zonder eerst in beperkingen te denken. Hier kwam dit concept uit: Een bourgondisch dorp, met een eigen BurgeRmeester, een priester, postbode en veel meer elementen die je in een dorp terugziet. Aangevuld met het lekkerste eten uit food trucks, een diversiteit aan wijnen, cocktails en bieren, maar ook heel veel vermaak. Hier kwam Festival TREK uit wat direct een groot succes bleek te zijn.”

Wie is de organisatie achter dit evenement?

“FOUR Entertainment uit Utrecht.”

Wat is het leukste dat jullie in de historie van TREK hebben meegemaakt?

“In juli 2018 ontvingen wij in ’s-Hertogenbosch al de miljoenste bezoeker van Festival TREK.

Deze niets vermoedende bezoekers zijn grootst onthaald door de BurgeRmeester van TREK en de pers. We hebben dit samen met hen grootst gevierd!”

Van 8 tot en met 10 juli staat TREK in het Amstelpark op het programma. Kun je alvast een paar kleine tipjes van de sluier geven?

“Laat je verrassen door de grote variëteit aan heerlijk eten, de uitgebreide selectie aan wijnen en bieren, het entertainment, theater, livemuziek, de attracties en heel veel gezelligheid. Zonder twijfel ‘the place to be’ voor dit weekend!”

Belevenis voor iedereen

“Festival TREK is door al het entertainment en de nostalgische kermisattracties een verrassende belevenis voor iedereen!”

Wat heeft het Amstelpark dat andere parken niet heeft?

“Het Amstelpark is een prachtig decor met haar mooie entree, boompartijen en grasveld. Het is aan Amsterdam om daar een mooie diversiteit aan bezoekers aan toe te voegen. Gezien de edities van afgelopen jaren hebben we daar alle vertrouwen in”, laat Raymon ten slotte namens Festival TREK weten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam