Heerlijk relaxen in deze Amsterdamse stad spa's
Aquarel Hanny Porton 2022

Amsterdamse spa’s zijn een goede manier om tot rust te komen. In de hoofdstad zijn er verschillende mogelijkheden om een behandeling in een spa te boeken. We zetten de beste en fijnste spa’s in Amsterdam op een rijtje. Maar, eerst nog even een klein stukje, over spa in het algemeen.

Een spa brengt je tot rust

Het is wetenschappelijk bewezen dat in een spa hangen goed voor je is. Allereerst om mentaal te ontspannen. We zijn steeds drukker en nemen nog maar amper echt even rust. Dankzij de mentale rust in een spa, krijg je een betere concentratie. Daarom zou iedereen met een drukke baan, bijvoorbeeld op de Zuidas, eens een spa moeten nemen.

Je ontspant ook fysiek. Stress kan voor aardig wat pijntjes zorgen. Tot ernstige spierpijn en geblokkeerde plekken aan toe. In een spa komen al deze spieren weer tot rust. De warmte verlicht de spieren. De massage pads stimuleren de bloedsomloop. Ook krijg je er een mooiere huid van. De afvalstoffen worden namelijk uit je lichaam verwerkt. Dankzij de warmte van de spa gaan de poriën openstaan en zweet je de afvalstoffen eruit.

Een spa nemen is goed voor je weerstand. Je lichaam went aan de wisselende temperaturen. Op die manier ben je in de winter beter bestand tegen kou en in de zomer beter bestand tegen de hitte.

Kortom: een spa nemen heeft verschillende voordelen. Het brengt je tot rust, en geeft je lichaam en geest een hoognodige reset. Waar in Amsterdam kun je nu het best terecht?

Guerlain Spa

De Guerlain Spa in het Waldorf Astoria Amsterdam in Amsterdam heeft meerdere prijzen gewonnen. De werkwijze van een behandeling is als volgt: het begint met een huidanalyse en een diagnose. Aan de hand daarvan wordt een ‘persoonlijk welzijnsprofiel’ opgesteld. Daarna ga je met de specialist aan de slag met een therapie. De therapieën bij de Guerlain Spa focussen bijvoorbeeld op anti-aging, schoonheid en pre- en postnatale behandelingen. Ook mannen kunnen zich in de Guerlaine Spa focussen op het tot rust komen van lichaam en geest.

In de Guerlain Spa heb je directe toegang tot de tuin. Spa-gasten die kiezen voor een behandeling van meer dan 90 minuten krijgen ook toegang tot het zwembad, de sauna en het stoombad. Je vindt in de spa ook fitnessfaciliteiten, maar die zijn exclusief voor de hotelgasten van het Waldorf Astoria Amsterdam.

Dit hotel zit aan de bekende Herengracht in Amsterdam. Het is de tweede van vier Amsterdamse grachten die tot de grachtengordel behoren. Je vindt hier dan ook veel winkels, restaurantjes en cafés. Om je heen zie je grote, fraaie grachtenpanden. Een typisch Amsterdams uitzicht dus.

Adres: Herengracht 542-556

AWAY SPA

AWAY is een van de winnaars van de World Luxury Spa Awards. Dat zijn prijzen die worden uitgereikt aan de beste spa’s ter wereld. Het won drie prijzen: Best Luxury Boutique Spa, Best Luxury Urban Escape en Best Luxury Historical Spa. AWAY noemt de spa zelf ‘een ontsnapping in een ontspanning, waar de wervelwind van AWAY het alledaagse laat verdwijnen.’ De bedoeling is dat je bij de spa balans vindt en een boost van uithoudingsvermogen krijgt.

Je kunt bij de spa ook trainen, bij de afdeling FIT. Dit is een fitnessruimte die in het Bankgebouw gevestigd is. Wanneer je in het nabije hotel verblijft, mag je tot 2 uur gratis gebruik maken van de Wet Area. Om toegang te krijgen tot de spa, is het nodig te reserveren.

In de spa vind je verschillende behandelingen, zoals massages, aandacht voor het haar, facials, waxing, een beautybar en aandacht voor het welzijn in het geheel. Je vindt AWAY aan de Spuistraat. In deze straat zijn verschillende rijksmonumenten te vinden. Hier staan ook panden die worden gebruikt door de Universiteit van Amsterdam.

 Adres: Spuistraat 172

The City Street Spa

The City Street Spa is sinds een jaar of 10 te vinden aan de Prinsengracht in Amsterdam. Hier kun je terecht voor bijvoorbeeld een pedicure, massages, gezichts- en lichaamsbehandelingen of om tijd door te brengen in de relaxruimte. Eerst wordt er een anamnese gedaan: wat zijn jouw probleemgebieden en hoe kunnen eventuele problemen opgelost worden? In The City Spa wordt bijvoorbeeld met etherische oliën gewerkt, om het lichaam helemaal tot rust te brengen.

Een diepe massage is hier ook mogelijk, op allerlei gebieden: rug, benen, billen en schedel worden uitgebreid gemasseerd. De behandelkamers hebben een rustige inrichting, met een massagetafel en een douchecabine. Om tot rust te komen, zijn de lichten gedempt en staat er rustige muziek aan. Wanneer je liever zonder muziek behandeld wordt, kan de muziek natuurlijk ook uit.

Drink een glaasje water met vruchtjes, laat je masseren en ga aan de slag om de alledaagse spanning van je af te krijgen. The City Spa werkt met behandelingen van Aromatherapy Associates, Dermalogica, Jessica Nails en Cowshed.

Aan de Prinsengracht vind je verschillende rijksmonumenten, zoals het Anne Frank Huis (het pand is gebouwd in 1635) en het Paleis van Justitie gebouwd in 1829. Verderop liggen ook nog enkele kerken, onder andere de bekende Westertoren. Na je massage bij The City Street spa kun je dus nog even de stad in, om je te vergapen aan de Amsterdamse cultuur.

Adres: Prinsengracht 764bg

The Spa at Andaz

Aan de Prinsengracht in Amsterdam vinden we ook The Spa at Andaz. Zodra je hier binnenstapt, laat je de stress van alledag meteen varen. Deze spa is namelijk zo ingericht, dat je zintuigen tot rust komen. The Spa at Andaz heeft een stijlvolle inrichting, die wordt gecombineerd met geïndividualiseerde behandelingen. De spa werkt met spaproducten van onder meer Elemis.

Je kunt hier nieuwe energie opdoen en tot rust komen. Het is mogelijk je uiterlijk te laten oppoetsen, maar ook om simpelweg verwend te worden na een drukke werkweek. The Spa at Andaz biedt verschillende massages en gezichtsbehandelingen aan. Ook zijn er herstellende behandelingen, die op maat worden gemaakt.

Bij The Spa at Andaz gaat het om een complete wellness ervaring, met een volledig uitgerust fitnesscentrum, luxe sauna, regendouches en een rustige ontspanningsruimte.

Adres: Prinsengracht 587