Gezelligheid en fietsveiligheid tijdens Doortrappen Fietsdag in het Noorderpark!

Op zondag 26 juni kunnen 55+’ers langskomen bij de Fietsdag in het Noorderpark tussen 11:00 en 13:00. Hier kunnen ze aan de slag met fietsvaardigheid, balansoefeningen of een verkeersles, en meefietsen met de fietstocht. Bezoekers kunnen ook gratis hun fiets laten checken en een fietsspiegel laten monteren.

De Fietsdag in het Noorderpark op 26 juni is voor iedereen (van 55+) die niet of niet goed kan of durft te fietsen. Tijdens de Fietsdag kunnen bezoekers kiezen om aan de slag te gaan met fietsvaardigheid, het oefenen van balans en fietstechnieken of een verkeersles. Hierbij gaan zij samen met een fietsmaatje op pad door Noord. Ook kunnen mensen een gratis fietsspiegel laten monteren en een gratis fietscheck laten doen door een fietsenmaker.

Daarnaast kunnen bezoekers gezellig meefietsen met de (kleine) fietstocht! Er zijn ter plekke vouwfietsen beschikbaar (voor €1,-) voor mensen zonder eigen fiets. Mensen met een e-bike of driewieler zijn ook welkom tijdens deze fietstocht.

Natuurlijk is het Doortrappen team ook aanwezig. Zij gaan samen met bezoekers in gesprek en geven advies en informatie over fietsveiligheid.

Fietsgroepen in Noord

Doortrappen organiseert wekelijks verschillende fietsgroepen die in Noord starten waar 55+’ers gratis aan deel kunnen nemen:

  • Fietsgroep Nieuwendam
    Vrijdagochtend (wekelijks)
    09:45 – 12:00
    Huis v/d Wijk het Waterlandplein (Waterlandplein 302)
  • Fietsgroep Noord
    Dinsdagmiddag (wekelijks)
    13:30 – 15:30
    Huis v/d Wijk de Evenaar (Kometensingel 189)

Veilig blijven fietsen

Meer dan de helft van de 55+’ers stapt minimaal enkele keren per week op de fiets. Veel van hen fietsen graag, maar mede door de vergrijzing neemt het aantal verkeersslachtoffers onder fietsende 55+’ers toe. Het gaat dan vaak om enkelvoudige ongevallen: een ongeluk waar geen andere verkeersdeelnemer bij betrokken is. Daarom is het belangrijk dat 55+’ers veilig op de fiets kunnen blijven stappen met behulp van initiatieven als Doortrappen.

Doortrappen tot je 100ste

Doortrappen is landelijk programma om 55+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. De gemeente Amsterdam heeft samen met het programma Doortrappen de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amsterdam.

Fietsactiviteiten

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor 55+’ers in Amsterdam. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amsterdam vind je op www.doortrappen.nl/amsterdam