Gay Dance Event presenteert meerdere unieke producties tijdens ADE 2022
Bar Blend XL. Foto credits: Gay Dance Event

Het Gay Dance Event (GDE) & Amsterdam Dance Event (ADE) presenteren ook dit jaar weer een uniek programma. Op 20 en 22 oktober vinden er in THE JUNGLE AMSTERDAM (Voormalige Club Yolo aan de Amstel 178) twee unieke producties plaats. Daarnaast is er nog meer te beleven in een aantal Amsterdamse LHBTI+ locaties.

THE JUNGLE AMSTERDAM organiseert twee unieke evenementen: Women of House (WOH) is een internationaal collectief van vrouwelijke DJ’s onder leiding van de vermaarde DJ First Lady uit Chicago. “WOH richt zich nadrukkelijk op de bewustwording van gendergelijkheid, want vrouwen zijn nog steeds slecht vertegenwoordigd in termen van headlines, optredens en erkenning”, aldus de organisatie.

The Sounds of Blackness (SOB) brengt een hommage aan muziek van zwarte artiesten in de internationale dancescene. De naam ‘The Sounds of Blackness’ is gekozen om een van de allergrootste DJ’s, Frankie Knuckles, te herdenken die in de jaren ’90 de danskraker “The Pressure” van Sounds of Blackness heeft geremixt. SOB beleefde zijn debuut op ADE in het najaar van 2012. De SOB viert de vrijheid van meningsuiting en verzet zich tegen alle vormen van racisme, seksisme, discriminatie, homofobie en genderongelijkheid.

De bedenkers van Women of House en The Sounds of Blackness, Benjamin Aillery en Elliott Matos, samen DJ Benjamin Evenementen & EPM Productions (EPM), hebben als doel om een blijvende verandering van ongelijkheid en gendergelijkheid in de dancescene te bewerkstelligen. De samenwerking met een van ’s werelds grootste evenementen voor dancemuziek betekent dat deze verandering op handen is.

Over Gay Dance Event (GDE)

Hiermee zet ADE zijn wereldwijde impact voort. GDE-evenementen dragen een duidelijke boodschap uit tegen genderdiscriminatie, racisme en homofobie. Nieuw in het GDE-aanbod van dit jaar is de Taboo-bar met een 5-daags programma en een rondvaart-evenement van 3 dagen op Starboard Boats. Om het GDE-concept vernieuwend te houden en te zorgen voor nieuwe ideeën en artiesten en nog meer diversiteit, brengt het GDE-team voor het eerst enkele dragshows en drag-optredens naar het ADE, met evenementen zoals Drag Me To Heaven (Taboo Bar). Bar Prik, The Web & Blend XL besteden iedere dag aandacht aan ADE. Al deze locaties zijn bij dag en nacht gratis toegankelijk, waardoor deze GDE-Bars een unieke plek zijn om te feesten. Blend XL gaat iedere dag door tot 5 uur ’s nachts.

Je leest meer informatie over het volledige programma via de volgende link.