FEVER RAY NAAR DE GASHOUDER OP DINSDAG 27 FEBRUARI

Fever Ray doet Amsterdam aan tijdens de There’s No Place I’d Rather Be tour
Op dinsdag 27 februari komt de excentrieke Fever Ray naar de Gashouder voor een show rondom het recente album Radical Romantics. De ticketverkoop start op vrijdag 29 september om 10:00 via ticketmaster.nl.

Tijdens deze show staat Fever Ray’s nieuwe album Radical Romantics centraal. Het album onderzoekt overbekende en experimentele vormen van liefde en romantiek, van liefdevol intiem naar vluchtig en geil en alles er tussenin. Voor dit nieuwe project werkte Fever Ray sinds lange tijd weer samen met diens broer Olof Dreijer, waarmee die voorheen bekend stond als electronica-duo The Knife. Het is niet de minste naam in de muziekcredits waarin ook grootheden als Trent Reznor en Peder Mannerfelt terug te vinden zijn. Afgelopen zomer maakte Fever Ray nog indruk met diens liveshow op Lowlands waarin die vergezeld werd door een liveband, kostuums en een statig decor. Liveshows van Fever Ray zijn keer op keer een unieke ervaring. De Gashouder, gelegen in het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam, biedt het ideale decor voor deze bijzondere avond. De locatie staat bekend om zijn unieke ronde vorm en industriële uitstraling die garant staan voor een memorabele performance.

Over Fever Ray

Fever Ray, het alter ego van de Zweedse Karin Dreijer, heeft de afgelopen jaren een cultaanhang vergaard met diens baanbrekende geluid en extravagante liveoptredens. De muzikale invloeden reiken van avant-pop naar donkere elektronica en dagen de luisteraar keer op keer weer uit met artistieke durf en creativiteit. De vorige albums, waaronder het baanbrekende selftitled debuutalbum ‘Fever Ray’ en ‘Plunge’ hebben wereldwijd lof ontvangen en een enorme invloed gehad op de muziekscene.