Feestelijk openingsweekend Brasapark in Amsterdam Zuidoost
Afbeelding credits: Gemeente Amsterdam

Op 17 en 18 september staat het feestelijke openingsweekend van het Brasapark in Amsterdam Zuidoost op het programma! Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met Suzanne Mol van de Gemeente Amsterdam. 

Wilt u het Brasapark eerst eens introduceren?

“Het Brasapark is het nieuwste park van Amsterdam. Het ligt in Zuidoost op een bijzonder plek, bovenop de Gaasperdammertunnel. Hiermee heeft Zuidoost er een mooie groene oase bijgekregen. Daar waar vroeger het verkeer langs raasde ligt nu bovenop de tunnel het langste dakterras van Nederland.

Dit voorjaar zijn alle bomen en planten geplant. De komende jaren moet het uitgroeien tot een echt park. Een park waar Amsterdammers graag komen, maar waar ook Amsterdammers zelf een stuk van onderhouden. Er ligt al een mooie tuin, de Tuinen van Brasa, een door bewoners ontworpen tuin die openbaar is en waar iedereen van kan genieten.”

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Kunt u iets over de officiële opening vertellen?

“Eigenlijk is het park al open. Het weekend vieren we dat officieel, want bewoners kunnen er nu echt naartoe. Tanja Jadnanansing, voorzitter van de stadsdeelcommissie, komt feestelijk openen. Ze zal iets vertellen over het park en geeft het startsein voor een Leeuwendans.”

Wilt u het programma van het openingsweekend op 17 en 18 september toelichten?

“Het programma is voor en vooral ook door bewoners en lokale ondernemers gemaakt. Er is van alles te doen en belangrijk, ook voor jong en oud.

Op zaterdag en zondag is er in de Tuinen van Brasa een markt. In de kas zijn workshops. Op Brasaplaza kun je wat eten en drinken. Je kunt meedoen aan yoga of een skateworkshop volgen. Er is een modeshow, hip hop battle, een openluchtbios en je kan dansen onder de sterren tijdens de silent disco.

Zondag is er een klassiek concert, maar ook een jazzoptreden. En is er voor 150 mensen een buurtbrunch. Alle activiteiten zijn gratis.”

Hoe is het Brasapark te bereiken?

“Met de fiets! Maar ook met het OV. Vanaf de metrohalte Gaasperplas rijdt een golfkarretje, maar dat kun je ook lopen. Verder stopt bus 47 er.”

Wat zijn na het openingsweekend de mogelijkheden in het Brasapark?

“Je kunt er heerlijk wandelen, skaten en fietsen. En er komt nog een speeltuin en een lange skatelane. Natuurlijk kun je de Tuinen van Brasa bezoeken. En als je dat leuk vindt kun je je daar ook aanmelden als je met het onderhoud van de tuinen wilt meehelpen.”

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Leuk als iedereen komt! En vooral even kijken op de website voor het programma, daar zit vast iets leuks bij.”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam