Blow Up Extreme naar de RAI in Amsterdam

Blow Up Extreme strijkt van 3 tot en met 28 augustus neer in de RAI Amsterdam. Tijdens ’s werelds grootste ‘inflatable obstacle event’ kunnen bezoekers van jong tot oud zich vermaken op attracties met namen als Cobra, Juvenile, Scorpion, Acropolis, Iceberg en Big Airbags. Elke dag zijn er shifts van drie uur: van 11.00 tot 14.00 uur, van 15.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. De kaartverkoop voor Blow Up Extreme is inmiddels van start gegaan.

In de RAI worden vier verschillende area’s ingericht: Extreme, Game, Freestyle en Mixed. In de Extreme Area bevindt zich de Cobra: ‘s werelds grootste indoor obstacle run voor 12 jaar en ouder. Deze is maar liefst 660 strekkende meters! Ook zijn hier de Acropolis, de Scorpion, de Iceberg en de Big Airbags te vinden. De Acropolis kent een oppervlakte van 30×30 meter en is maar liefst 10 meter hoog en kent klimwanden en glijbanen en voor de echte durfals een vrije val van 5 meter. De stekelige Scorpion kent een lengte van 30 meter en eveneens een hoogte van 10 meter. Die moet de bezoeker eerst overbruggen om vervolgens van die hoogte naar beneden te kunnen glijden, via de staart van de scorpion. The Iceberg is een 11 meter hoge gletsjer, niet voor koukleumen, wel voor hen die van een adembenemend uitzicht willen genieten. The Big Airbags zijn gigantische kussens die garant staan voor een veilige landing na sprongen van tot wel 7 meter hoogte.

Eén van de hallen wordt ingericht als Game Area: hier zijn 20 unieke, gave spelkussens zoals swingball, klimwanden, time runs en ball games voor jong en oud. De kinderen komen aan hun trekken in de Freestyle Area: een aparte hal met 16 spannende attracties waaronder obstacle runs, spelkussens en de Juvenile: een XXL-springeiland van 625 m2. De Mixed Area is tenslotte geschikt voor het gehele gezin: acht reusachtige familie-obstacles die zowel voor volwassenen als kids toegankelijk zijn. Een nieuwe toevoeging aan het assortiment zijn vier blaster-arena’s waar bezoekers in teams of individueel op het slagveld de strijd aangaan tegen elkaar.

Blow Up Extreme heeft in de afgelopen jaren al diverse keren op de agenda gestaan, maar moest vanwege de Corona-pandemie steeds worden afgeblazen. Toen de lichten eindelijk op groen stonden, gooide COVID-19 toch weer roet in het eten: de containers met het materiaal stonden vast in China en konden vanwege de daar weer ingestelde lockdown niet worden vervoerd.