5 X allerlekkerste plekken voor vegan cake en taart in Amsterdam
Het terras van Deer Mama. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Heb je zin in lekkere vegan cake en taart in Amsterdam? Dan zit je in de hoofdstad wel goed. In Mokum zijn er diverse plekken waar alleen vegan cake, taart en andere producten worden verkocht. Vroeger waren mensen nog weleens sceptisch als het om veganproducten ging. Tegenwoordig lijken steeds meer mensen overtuigd van het feit dat je lekker kunt smullen van vegan gebak en cake. In de hoofdstad zijn verscheidene bakkers gevestigd waar je kunt genieten van vegan taart en cake. Vrije Tijd Amsterdam heeft speciaal voor jou de lekkerste plekken op een rijtje gezet.

Deer Mama

Op de Ceintuurbaan vlakbij halte ‘De Pijp’ is Deer Mama gevestigd. Het eten smaakt niet alleen lekker, het is ziet er ook nog eens bijzonder vrolijk uit. Er kunnen niet alleen smaakvolle cakes, cookies en brownies besteld worden. Op het menu zijn onder andere ook sandwiches, burgers, pita’s en andere te bestellen. Je kan bij Deer Mama binnen zitten of buiten op een knus terrasje plaatsnemen.

5 X allerlekkerste plekken voor vegan cake en taart in Amsterdam

Deze locatie is gelegen in de bruisende wijk ‘De Pijp’. In deze buurt zijn nog veel meer leuke dingen te beleven. Zo ligt deze zaak dichtbij de gezellige Albert Cuyp markt en Ferdinand Bolstraat. Het zijn maar een aantal kleinte tipjes van de sluier want er is nog veel meer te beleven.

Adres: Ceintuurbaan 71

Bataat

Nog een leuk plekje om te bezoeken: Bataat. Deze locatie stond voorheen bekend als Beter & Leuk. Je kan hier smaakvolle vegan gerechten, taarten en high tea bestellen. Bataat is gehuisvest in de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam Oost. Het restaurant is dagelijks te bezoeken voor zowel ontbijt, lunch, diner als take away.

In de buurt zijn nog veel meer dingen te beleven. Zo zou je een bezoekje kunnen overwegen aan het Oosterpark of Artis. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke dingen te doen.

Adres: Eerste Oosterparkstraat 73

Vegabond

Bij Vegabond kun je met een gerust hart lekker plaatsnemen. Dit is een honderd procent plantaardige shop en lunchroom. Je kan hier allerlei veganistische-, glutenvrije- en suikervrije producten bestellen. Vegabond is gelegen in de knusse De Clercqstraat. Er worden ook cateringdiensten verleend.

Deze locatie is gelegen in de De Clercqstraat. Dit is een straat die de Kinkerbuurt en de Da Costabuurt doorkruist in Amsterdam West, tussen de Singelgracht en de Kostverlorenvaart. In de buurt zou je bijvoorbeeld een bezoekje kunnen brengen aan het Anne Frank Huis. Vlakbij is nog veel meer vertier te beleven.

Adres: De Clercqstraat 48

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck werd in 2014 geopend door Maartje Borst. Deze mevrouw vindt het al vanaf haar jeugdjaren leuk om te bakken en koken. Volgens klanten is dit terug te proeven in de producten die in het restaurant geserveerd worden. Tegenwoordig zwaaien Leonie en Ruby de scepter. In deze horecagelegenheid kan genoten worden van koffie, taarten en lunch. Er kan ook een high tea besteld worden.

Deze locatie is gehuisvest aan de Haarlemmerweg 175. In de buurt zijn veel leuke dingen te doen. Zo kun je aan de overkant van het water een bezoekje brengen aan het Westerpark of Cultuurpark Westergas.

Adres: Haarlemmerweg 175

Mr. & Mrs. Watson

Bij Mr. & Mrs. Watson willen ze de wereld veranderen met goed eten. Ze zien dat echt als een van hun mooie dromen. Je kan hier onder andere smullen van vegan kaas, taarten, toetjes en andere lekkernijen.

Ze zijn gelegen aan de Linnaeuskade in Amsterdam Oost. In deze straat zijn nog meer leuke horecagelegenheden die je ook eens zou kunnen bezoeken!

Adres: Linnaeuskade 3h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam