3 x queer feesten tijdens ADE 2022 die je niet wilt missen
Foto credits: Amsterdam Dance Event

Ben je op zoek naar queer feesten tijdens ADE 2022? Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober. Tijdens het grootste dance evenement dat we in Amsterdam hebben, is er genoeg ruimte voor een aantal leuke LHBTI+ dance events. Vrije Tijd Amsterdam dook in de kalender en maakte een selectie.

Milkshake Indoor ADE 2022

In AMAZE, in de Elementenstraat, wordt Milkshake Indoor ADE 2022 georganiseerd. Volgens de organisatie kan er een mooie mengelmoes van bekende Milkshake gezichten en nieuw opkomend talent verwacht worden. De artiesten worden vanuit allerlei plekken op de wereld ingevlogen naar Amsterdam. Dat moet, net als het afgelopen Milkshake Festival, weer een mooie happening gaan worden.

Locatie: AMAZE Amsterdam

Dag, datum en tijd: Zaterdag, 22 oktober, 22:00 – 05:00

ADE… IsBurning – Club Atelier

Tijdens aankomende Amsterdam Dance Event keert IsBurning terug naar Club Atelier. Het in de LHBTI+ scene bekende event vindt plaats in drie zalen. IsBurning is een LHBTI+ evenement welke wordt georganiseerd door de bekende dj Carlos Valdes. Het feest ging ooit van start in wat toen nog Trouw Amsterdam was. Dit feest is geïnspireerd op de old skool LHBTI+ clubcultuur, met een passie voor underground housemuziek, van Disco en Chicago House tot Techno. IsBurning is een verlangen om helemaal vrij te zijn, te schitteren en te zijn wie je wilt zijn.

Dag, datum en tijd: Zaterdag, 22 oktober, 18:00 – 08:00

Locatie: Club Atelier

Draaimolen X Herrensauna

Deze mooie krachtenbundeling tussen Draaimolen en Herrensauna mag niet ontbreken in dit lijstje. Sinds 2012 organiseert Draaimolen uit Tilburg jaarlijks meerdere indoor- en outdoor evenementen zoals het Holy Pink event, Pink Monday, Draaimolen x Nous’klaer, meerdere clubavonden en Draaimolen Festival. Herrensauna is een Berlijnse underground queer dance techno party, welke plaatsvindt op verschillende locaties in Berlijn. Tel daarbij de locatie Bijlmerbajes op en je weet dat dit een tof feestje is om te bezoeken.

Locatie: Bijlmerbajes

Dag, datum en tijd: Zaterdag, 22 oktober, 18:00 – ???

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam