3 tips voor een motorreis door Amerika

Een reis maken door Amerika op de motor, je hoort het steeds vaker. Doordat Amerika zulke andere landschappen heeft dan dat wij gewend zijn, is de motor een ideale manier om de omgeving te beleven. Je kunt langs allerlei grote steden rijden, maar ook kleine dorpjes zijn lekker toegankelijk. Wil je graag de welbekende natuurparken bezoeken? Ook dat is geen probleem op de motor. Kortom, een fantastische beleving voor iedereen met een motorrijbewijs! We geven je drie tips om dit te organiseren, zodat jouw volgende vakantie alvast gepland staat.

Zelf meenemen

De kans is heel klein dat je zelf je motor meeneemt naar een reis door Amerika. Dat is ook qua kosten zeker niet aan te raden. Wat we wel aanraden is om een eigen helm mee te nemen. Vaak kan je motorhelmen ook wel huren bij de motor, maar hoe fijn is het om je eigen helm bij je te hebben? Zo weet je zeker dat deze perfect op jouw contouren afgesteld is en dat het een fijne helm is om voor langere tijd te dragen tijdens het rijden. De helm kan best een irritatiefactor zijn als deze niet goed past, dus je eigen helm meenemen is toch wel een must op zo’n bijzondere reis.

Groepsreis of individueel

Je zal moeten beslissen hoe je vorm wilt geven aan deze reis. Wil je graag individueel de motorreis doormaken of wil je deze delen met iemand anders? Ga je het liefst met een besliste groep rijden of lijkt het je leuk om soortgenoten te leren kennen op een groepsreis? Bepaal van tevoren wat er goed bij jou past, want je zal heel wat kilometers af moeten leggen. De samenstelling van je gezelschap zal jouw reis dan ook maken of breken, dus denk hier goed over na.

Bepaal de route

Er zijn ontzettend veel routes die je kunt nemen door Amerika. Het is een gigantisch land met ontelbaar mooie routes met elk zo hun charme. Wil je de welbekende Route 66 afrijden of zie je het meer voor je om langs de noordelijke staten te rijden richting Canada? Als dit je eerste reis is heb je heel veel keuze, dus verdiep je in de bezienswaardigheden en houd rekening met de duur van je reis. Als je slechts een paar dagen wilt cruisen, is een megaroute helemaal niet geschikt. Trek voor deze reis wel echt een paar weken uit, want anders is het bijna zonde van de beleving!