Zeer geslaagde openingseditie ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker

Zeer geslaagde openingseditie ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker
Organisator en entertainer Mette Hermkens vermaakte het publiek vrijdag. Foto: Het Rijk Alleen

Zeer geslaagde openingseditie ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker

De kop is er af voor Bar Broker. De trendy bar organiseerde afgelopen vrijdagavond de eerste ‘NK 30 seconds’ en dat terwijl ze bezig zijn aan één van de laatste dagen op zoals ze zelf zeggen ‘nummertje 44’ in de Reguliersdwarsstraat. Bar Broker verhuist per 4 maart naar even verderop, met als reden ‘meer verdiepingen en ruimere openingstijden’. Broker blijft een pop-up bar waar de prijzen van drank fluctueren. In de ruimte van Bar Broker komt ook iets nieuws, maar daar willen ze nog niks over kwijt.

Zeer geslaagde openingseditie ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker
Een vrolijke deelnemer aan de ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker. Foto: Het Rijk Alleen

De ‘Pop-up’ Bar die valt onder eigenaren creatief bureau Tosti Creative, Jajem, Brouwerij de eeuwige jeugd en Zeezout, opende in 2016 eigenlijk voor drie maanden, maar is inmiddels nog steeds druk bezocht en volop in de running. Zo lang de Bar is geopend, zo ‘kort’ is NK 30 seconds-organisator Mette Hermkens in dienst bij ’t Brokertje zoals de Bar door het personeel liefkozend ook weleens genoemd wordt. Hermkens organiseert de avond samen met Olivier Pel, Kyenna Kemper en Jimmy Weijers.

Mette Hermkens vanaf de hoek van de bar: “Ik werk nu een half jaar als marketing medewerker bij Bar Broker en heb het erg naar mijn zin. We zijn al langere tijd bezig met darttoernooien, hebben een pingpongtafel en beerpongtafels. Er zijn spellen genoeg maar we hebben nog nooit een bordspel gedaan. Om eerlijk te zijn is het dus best wel spannend allemaal.”

Mette vervolgt na het korte gesprek met VTA zijn weg achter de bar waar hij middenin plaats neemt en de deelnemers er enthousiast per microfoon op attendeert dat de loting gaat beginnen. Er komt een grote glazen ‘koker’ tevoorschijn en als de loting achter de rug is, vervolgen de teams zich naar de speeltafels die door de hele ruimte zijn neergezet.

Er heerste een lekker sfeertje in Bar Broker. Foto: Het Rijk Alleen

“Iedere vriendengroep heeft ze: het 30 seconds duo dat elkaar perfect aanvoelt. Een beschrijving als ‘Die ene knappe acteur waar we het laatst over hadden’ of ‘Dat ene team waarmee je 3x per jaar speelt op FIFA’ is vaak voldoende om het antwoord te raden”, aldus Mette over het bordspel dat in de bar op het punt van beginnen staat. Het team dat als eerste de finish haalt wint het spel, dat bestaat uit kaarten, namen, een kaartenhouder, speelbord, zandloper en een dobbelsteen.

Vanaf de zijkant zien we dat iedereen de grootste lol heeft maar bovenal zijn de denk en concentratiemomenten van de gezichten af te lezen en vloeit het bier ondertussen rijkelijk.

Na een hoop fanatieke speelrondes zijn het uiteindelijk Xander Rondhuis en Hein Flore die de eerste prijs winnen en daarmee de beste twee van de avond zijn. Zij kregen bloemen, gouden medailles, bier, feesthoedjes en twee flessen Prosecco. “Daarnaast natuurlijk de eeuwige roem”, vult assistent-organisator Jimmy nog aan.

Zeer geslaagde openingseditie ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker
Deelnemers toonden een hoop strijd tijdens het NK 30 seconds in Bar Broker. Foto: Het Rijk Alleen

Na de prijsuitreiking kijkt hoofdorganisator Mette met een tevreden gevoel terug. ”Het ging heel erg goed. Het was natuurlijk even spannend hoe we alles neer zouden gaan zetten. Je hebt het vooraf in je hoofd, maar uiteindelijk moet het dan nog wel eventjes lukken. Toen iedereen er was en het allemaal stond verliep het eigenlijk erg vlekkeloos. Iedereen deed erg leuk mee en het fanatisme was schitterend om te zien. Ik hoop dat we bij volgende edities weer zulke leuke deelnemers hebben.”

Ook de overige organisatoren Jimmy, Olivier en Kyenna zijn na afloop enthousiast: ”Het was erg gezellig en lekker druk met zo’n 20 duo’s! Echt boven verwachting, top! Iedereen was erg fanatiek en het niveau was hoog. Alles verliep soepel en volgens planning waren we rond half 10 klaar met de finale”, waarop Mette aanvult: ”Dit is zeker voor herhaling vatbaar”, waarna we met VTA, de inmiddels volgestroomde bar de gezellige avond al kletsend en borrelend een vervolg zien geven.

Zeer geslaagde openingseditie ‘NK 30 seconds’ in Bar Broker
Lol bij de NK 30 seconds deelnemers! Foto: Het Rijk Alleen

Namens VTA haken we bij die gezelligheid aan en kunnen we volmondig zeggen dat als je zin hebt in een leuke spelletjesavond je bij Bar Broker zonder meer prima terecht kunt.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here