Zaterdag op het Museumplein: Manifestatie voor de nacht
Foto credits: veejays.com

Nachtclubs in Amsterdam roepen op om zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur naar het Museumplein te komen. Op het grasveld tegenover het Museumplein wordt een manifestatie georganiseerd ter support van clubs en discotheken. De overheid besloot clubs en discotheken na 1 september nog steeds dicht te laten. ‘De nachtcultuur van Amsterdam is aan het verdrinken en wij kunnen dit niet laten gebeuren’, is te lezen in het Facebook-evenement dat is aangemaakt door de organisatie.

Catastrofale gevolgen

Mocht er door de overheid geen steun worden verleend zullen clubs moeten sluiten, verplaatsen jeugdige bezoekers zich naar onveilige bossen en loodsen, raken artiesten hun podia kwijt, verliezen leveranciers hun afzet en verliezen honderden hun baan. Daarnaast verspeelt Amsterdam haar allure en aantrekkingskracht.

Gemeente en overheid doen niks

“De overheid wil niks, de gemeente doet niks en het blijft steeds langer stil in Amsterdam”, is de niet misstaande tekst die is te lezen in het Facebook-evenement van de organisatie. Volgens de organisatoren is het zelfs zo dat als er nu geen gezamenlijk signaal afgegeven wordt, er 95% van de geliefde nacht niet meer zal bestaan.

Effectief protocol

Volgens de mensen uit de nachtcultuur is er wel degelijk een oplossing. Deze komt voort uit een helder en effectief protocol. Zo wordt aangegeven dat je kunt uitgaan in een veilige omgeving. Dit wordt bewerkstelligd door personeel (security, EHBO), routing, nooduitgangen en een maximaal aantal bezoekers.

Gezondheidscheck en temperatuurmeting

Er zal een gezondheidscheck en temperatuurmeting aan de deur plaatsvinden. Je krijgt alleen toegang via voorverkoop waardoor de NAW-gegevens van alle bezoekers bekend zullen zijn. Er wordt gezorgd voor zeer goede afzuig- en ventilatie-installatie.

Oproep

Ten slotte laat de organisatie achter de manifestatie weten dat ze de gemeente en overheid niet alleen kunnen wakker schudden. Er wordt daarom de oproep gedaan aan liefhebbers van de Amsterdamse nachtcultuur, om hun stem te laten horen tijdens de manifestatie op het Museumplein. Er wordt opgeroepen je tijdens de manifestatie aan de huidige corona-regels te houden, voorgeschreven door de stad Amsterdam.

Deelnemende clubs

De manifestatie wordt onder andere georganiseerd door Club Nyx, Bitterzoet, RADION Amsterdam, Chin Chin Club, Paradiso Amsterdam, Jimmy Woo en een heleboel andere Amsterdamse nachtclubs.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

VTA agenda