Waar bezoek je een concert in Amsterdam?
ADE ochtendfeest in de Westerunie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Waar bezoek je een concert in Amsterdam?

Altijd in om gezellig een concert te bezoeken in Amsterdam? De hoofdstad beschikt over meerdere grote- en kleine concertlocaties waar je kunt genieten van een heerlijk concert! Hieronder tref je een aantal locaties van concert hallen die je kunt bezoeken in Amsterdam!

AFAS Live 

De muziekhal van de AFAS Live in Amsterdam is begonnen met de naam Heineken Music Hall. Sinds enkele jaren draagt het vanwege wisseling van de wacht op sponsorgebied, de naam AFAS Live.

De concerthal in Amsterdam heeft een capaciteit van 7.000 personen. De zaal in de AFAS Live, die is gelegen aan de Arena Boulevard, staat bekend als de hal met de beste akoestiek in Europa. Soms kun je de AFAS Live betitelen als Amsterdamse nachtclub. Er worden namelijk geregeld toffe dance events georganiseerd.

In de concert hal zijn door de jaren heen een groot aantal internationaal bekende artiesten geweest die er het podium hebben betreden. Kleine tipjes van de sluier zijn Kylie Minogue, Black Eyed Peas of bijvoorbeeld de populaire jongensband van Take That.

Vorkje wegprikken in de AFAS Live

In de AFAS Live staat muziek zonder twijfel op nummer één, maar is heden ten dage, genoeg gelegenheid om een lekker vorkje weg te prikken. De AFAS Live herbergt twee restaurants waar je kunt neerploffen voor lekkere gerechten.

Je kunt in de AFAS Live ook speciale arrangementen boeken, de zogenoemde: VIP arrangementen. In de concerthal zelf en rondom bevinden zich tevens een behoorlijk aantal gelegenheden waar je je tegoed kunt doen aan diverse versnaperingen zoals drinken of lekkere wraps.

Johan Cruyff Arena, Ziggo Dome en Perry Sport

Rondom de AFAS Live zitten diverse bekende gelegenheden. Zo zitten daar de Johan Cruyff Arena en even verderop bevindt zich de grote mooie Ziggo Dome. Daarnaast kun je er shoppen in grote zaken die er zitten zoals Perry Sport en de Decathlon.

Erom heen zitten lekkere horecagelegenheden zoals Vanzz en Jnso. Zij beschikken over prima zittende terrassen in Amsterdam om lekker te genieten van een lente of een zomer zonnetje!

AFAS Live, adres: ArenA Boulevard 590, 1101 DS Amsterdam Zuidoost

Website AFAS Live in Amsterdam

BIMHUIS in Amsterdam

Het BIMHUIS in Amsterdam is een locatie voor livemuziek. Het muziekgebouw is gelegen in een prachtige locatie: Het Muziekgebouw aan ’t IJ. Grote sponsor van het BIMHUIS is biermerk Grolsch. In het BIMHUIS worden jaarlijks naar schatting meer dan 300 concerten georganiseerd. BIMHUIS Radio is een online radioplatform waarnaar je kunt luisteren. Er wordt met regelmaat live uitgezonden. Het BIMHUIS is mede-oprichter van het Europe Jazz Network.

Adres: Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw mag natuurlijk niet ontbreken. Het is meestal klassieke muziek dat de klok slaat in dit historische gebouw. Het Concertgebouw heeft vier concertzalen: de Grote Zaal, de Kleine Zaal, de Koorzaal en de Spiegelzaal.

Adres: Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam

Concerto

Concerto verdient absoluut een mooi plekje in de lijst met plaatsen waar je een leuk concert kunt bezoeken. Geregeld kun je bij Concerto in de Utrechtsestraat genieten van een gratis concert. Concerto is van oorsprong een platenwinkel. Je kunt er nieuwe en tweedehands cd’s, lp’s en dvd’s kopen. Het zijn enkele tipjes van de sluier want je kunt bij concerto voor veel meer dingen op het gebied van muziek terecht. Je kunt er ook een kop koffie drinken of lunch nuttigen.

Concerto, adres: Utrechtsestraat 52-60, 1017 VP Amsterdam

De Nieuwe Kerk

In de Nieuwe Kerk kun je geregeld een leuk concert bezoeken. Tijdens Pride Amsterdam 2019 is er bijvoorbeeld een waar Rainbow Concert. De Nieuwe Kerk is gelegen op een wel heel bijzondere locatie. Het kerkgebouw is gelegen aan de Dam.

Johan Cruijff ArenA 

Wie denkt dat er in de Johan Cruijff ArenA alleen maar met een bal wordt ‘rondgehuppeld’ zit er naast. In het multifunctionele stadion gelegen in Amsterdam Zuidoost kun je ook heerlijk van een concert genieten. Er zijn in de loop der jaren al meerdere grote artiesten geweest die in de Johan Cruijff ArenA hebben opgetreden. Groot vermaak is het altijd als de toppers komen optreden. Dan is het al vroeg lekker druk rondom de Johan Cruijff ArenA.

Johan Cruijff ArenA, adres: ArenA Boulevard 1, 1100 DL Amsterdam

Koninklijk Theater Carré

In het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré kun je niet alleen genieten van theatervoorstellingen. In deze historische culture tempel worden geregeld mooie concerten georganiseerd.

Adres: Amstel 115 /125, 1018 EM Amsterdam

Melkweg

De Melkweg is in de hoofdstad niet meer weg te denken als concert locatie. En dat, ondanks dat je hier ook van andere feesten kunt genieten. Onlangs schreven we een artikel over Benjamin Fro, een Amsterdamse rapartiest. Deze kleurrijke Amsterdam koos net als een hoop andere artiesten voor de Melkweg als concert locatie. Er zijn in de Amsterdamse Melkweg meerdere zalen waar je naar een concert kunt luisteren.

Melkweg, adres: Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam

Paradiso

Poptempel Paradiso mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met concertlocaties in Amsterdam. Wie daar allemaal hebben opgetreden is echt te veel om op te noemen. Daar gaan we ook niet aan beginnen. De Paradiso is gelegen aan de Weteringschans, nabij de Balie en het Leidseplein. De Paradiso is zeven dagen per week op diverse tijden geopend voor concerten. Naast concerten worden er ook diverse andere feesten georganiseerd.

Paradiso, adres: Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

Paradiso Noord, Tolhuistuin – Amsterdam

Paradiso Noord is onderdeel van het beroemde Paradiso! Deze concert locatie bevindt zich op de IJpromenade 2 in Amsterdam Noord, vlakbij Amsterdam Centraal aan de andere kant van het IJ. De zaal zit binnen in het gebouw van de Tolhuistuin.

Q-Factory in Oost

In de Q-factory in Amsterdam worden geregeld toffe concerten georganiseerd. De Q-Factory ligt in Amsterdam-Oost. Het gebouw bestaat uit meerdere zalen en verdiepingen. Bij de Q-Factory valt naast het bijwonen van concerten nog veel meer leuks te doen. Onder ander naar Ajax kijken op het grote scherm. Bij grote wedstrijden is de sfeer top en zit de tent afgeladen vol. Onlangs opende zich er het Q-Factory hotel. Jawel, prachtige kamers waar je dan in kunt slapen. Het zijn enkele tipjes van de sluiter. Voor alle details kun je uiteraard het beste een kijkje nemen op de website van de Q-Factory.

Q-Factory, adres: Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

RAI Amsterdam

Wist jij dat je in de RAI Amsterdam ook prima kunt genieten van een concert? Als je de evenementen gaat bekijken dan staan concerten niet op de eerste plek, maar ze worden er wel degelijk gegeven. In de RAI Amsterdam heb je ook meerdere restaurants zit waar je voor of na het concert een lekker hapje kunt doen of een goede borrel.

Heden ten dage kun je met de Noord/Zuid lijn naar de RAI Amsterdam. Je stapt uit op het Europaplein. Maar, je kunt natuurlijk ook via RAI station gaan. Daar komen nog steeds metro 50 en 51! En bus liefhebbers, tot slot, die kunnen ook de bus pakken! Er stoppen er twee voor de deur.

RAI Amsterdam, adres: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam

Vondelpark Openluchttheater

In het Vondelpark openluchttheater worden geregeld leuke concerten gegeven. Wel zo lekker als het buiten dan een lekker temperatuurtje heerst. Vandaar dat het Vondelpark Openluchttheater is geopend vanaf mei tot en met september.

Ziggo Dome 

De Ziggo Dome is een concerthal in Amsterdam! De ruimte waar menig groot artiest heeft opgetreden is opgericht op 24 juni 2012. De Ziggo Dome kun je ook wel zien als de grote zus of grote broer van de AFAS Live in Amsterdam, die even verderop ligt, en al wat jaartjes langer mee gaat! De Ziggo Dome bied plaats aan 17000 toeschouwers waarvan er 6300 personen, staand op de vloer kunnen plaatsnemen en de rest verdeeld wordt over twee grote ringen met tribunes voorzien van stoeltjes.

Johan Cruijff Arena en Villa Arena

Grote locaties die in de buurt van de Ziggo Dome zitten zijn de Johan Cruijff Arena waar Ajax haar thuiswedstrijden speelt, de toppers en andere artiesten concerten in Amsterdam verzorgen en de Villa Arena waar je onder andere alles voor je huis kunt kopen.

Pearl Jam heeft op 7 december 2019 bekend gemaakt een extra concert geven in de Ziggo Dome.

Ziggo Dome, adres: De Passage De Passage 100, 1101 AX Amsterdam

Het Zonnehuis in Amsterdam

Het Zonnehuis in Amsterdam is van alle markten thuis. Gezien we het hier over plekken hebben waar je een concert kunt bezoeken in Amsterdam, betitelen we ze nu even als concertlocatie in Amsterdam. Wel met de notitie erbij dat je er nog veel meer leuke dingen kunt beleven.

vrijetijdamsterdam.nl

Ben jij niet zo van de concerten? We hebben meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

vrijetijdamsterdam.nl