Voorbeschouwing: The Mega Glitter Penis Bingo
In Café The Queen’s Head aan de Amsterdamse Zeedijk wordt dinsdag 17 december 2019 ‘The Mega Glitter Penis Bingo’ georganiseerd. Het Amsterdamse homocafé dat werd geopend in 1998 staat al jaren bekend om haar befaamde dinsdagavond bingo. Desondanks blijft de traditionele bingo in trek en is er geen editie waarbij de deelnemers de regenboog kroeg zonder tranen van het lachen op de wangen verlaten. Toch gaat deze authentieke kroeg onder leiding van Coby van Dam, Miss Tabitha en Kitty Kibbeling tijdens de kersteditie voor de overtreffende trap der trappen.

Dat was reden voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam om alvast vooruit te blikken naar The Mega Glitter Penis Bingo. We interviewde bingo host Coby van Dam, die op haar beurt antwoordde in de enige echte originele Amsterdamse taal, zonder bekakte R maar ouderwets normaal.

Op 17 december hosten jullie met drie dragqueens de Super Christmas Mega bingo. Welke drie dragqueens kunnen we op het podium verwachten?

“Nou, het zijn 2 dragqueens en mn eige, Coby van Dam op en top vrouw hé! Deze avond doen ik, samen met Miss Tabitha, the hostest with the mostest, en Janey Jacké aka Kitty Kibbeling die oorspronkelijk uit Volendam komt. Heerlukke en professionele meiden met een scherpe tong en fierce optredens.”

Voorbeschouwing: The Mega Glitter Penis Bingo
Coby van Dam
Kitty Kibbeling
Voorbeschouwing: The Mega Glitter Penis Bingo
Miss Tabitha
Kun je alvast enkele tipjes van de sluier geven met betrekking tot de Super Christmas Mega bingo?

“Jaseker, het thema van deze megabingo is “Penis” en we noemen het: The Mega Glitter Penis Bingo! Want, wie houdt er nou niet van de penis, de pik, de tampeloerus, de stramme kabouter en wat dies meer zijt. Dus iedereen ken meedoen aan dese hysterische avond!”

Vorige keer dat ik op bezoek was tijdens een dinsdagse bingo, waren er onder andere een jackpot van honderd euro en een enorme door mister-B gesponsorde knoert van een dildo te winnen. Welke prijzen kunnen er met de kerstbingo gewonnen worden?

“Dese editie geven wij, naast megadildo’s, dinercheques, tanden bleken, een reischeque t.w.v. € 100 huishoudelijke apparaten, dildo’s, piemlelprijse, had ik al dildo’s gesegd?, als megahoofdprijs een reis van Corendon naar Brazilië weg!!!”

Is er tijdens de kerstbingo Amsterdamse muziek of worden het alleen maar kerstsongs?

“Persoonluk heb ik een teringhekel aan kerst, dus als het aan mijn ligt, houden we het so gesellug mogelijk, maar hier en daar komt Mariah Kerry wel om de hoek kijke, ben ik bang. Het wordt in ieder geval weer lekker hiesteries met onse huis DJ Jakko B.”

Nu we dan toch bezig zijn. Meestal heb je als host Coby wel het laatste woord. Maar, is het weleens voorgekomen dat jij als host zo’n enorm knap persoon op het podium had staan, dat je het zelf even niet meer wist?

“Er komme natuurlijk vreseluk knappe types naar de bingo, maar dat zijn vaak niet mijn types. Ik val op donkere, hetero mannen en die benne doorgaans niet vaak te vinden bij ons. Maar ik ken mijn publiek natuurlijk, dus als er een knap type naast me staat, dan doen ik graag een stappie opzij, zodat menigeen de persoon in kwestie effe ken bewonderen in stilte.”

Er wordt veel gesproken over overlast gevende toeristen? Bij de Queens Head lijkt het allemaal prima samen te gaan maar ik kan me natuurlijk vergissen?

“Overlast gevende toeristen? Tja, we benne in Amsterdam hé? Dus daar ken je altijd last van hebben. In the Queen’s Head is iedereen in principe welkom, mits je je eige ken gedrage. En mocht het voorkomme dat er gespuis naar binnen wilt, dan wordt dit vakkundig opgepakt door onse barmannen.

En op druk besochte evenementen zoals de maandelijkse dragshow op zaterdag: Queens in Queens en tijdens Coby’s Cut Karaoke, die om de vrijdag plaatsvindt, hebben we een uitsmijter bij de deur staan. Maar eigelijk is het bij ons altijd wel gesellig met Jan en alleman.”

Vorige keer leek je mooie binding te hebben met een vaste bingo deelneemster, die aan de bar had plaatsgenomen en waarvan je zei dat ze de tachtig jaar al was gepasseerd. Kun je hier iets meer vertellen?

“Ja, onse Tini, ook wel Bingoflamingo genoemd. Tini komt al jaren bij ons over de vloer en heeft een flamingofetish ontwikkeld. Ze krijgt van iedereen flamingospulletjes. Ze heb bij mijn een keer een flamingobadpak gewonnen en daar flaneert ze dan lekker in op de stranden van Sitges, want daar gaat ze 80 keer per jaar naar toe. En elke week natuurlijk trouw op haar vaste plekkie aan de bar, met een wit wijntje en bingostift aan de bingo.”

Wat is het leukste dat je ooit tijdens een bingo hebt meegemaakt?

“Elke bingo maak ik wel wat leuks mee. Het leukste is als mijn gasten wat doen op het podium, zoals dansen of zingen. Ik had een keer een vrouwelijke lapdanserette op het podium, die een demonstratie voor me deed. Voordat ik het wist had ik mijn neus in haar goocheldoosje. Dat soort dingen zijn toch énig?!”

Dan willen we natuurlijk ook wel even weten wat het meest gênante moment is geweest?

“Tja, wat zijn genante momenten? Ik sta daar nooit so bij stil. Wat voor de één genant is, is voor de ander totaal normaal. En we benne toch allemaal mense met onse eigenaardigheden en mallegeitjes. Ik hou der wel van hoor.”

Heb je nog iets toe te voegen?

“Jaseker. Mocht je sin hebbe om dinsdag naar de Mega Glitter Penis Bingo te komme in café the Queenshead, Zeedijk 20, dan ben je van harte uitgenodigd. We starten om 20:00 uur. Reserveren is voor dese avond niet mogelijk, dus kom lekker op tijd. Sin anus”, laat Coby ten slotte weten.

Interview door:

Voorbeschouwing: The Mega Glitter Penis Bingo

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: LHBTI uitgaan in Amsterdam