UNIEK GAY CIRCUS KOMT EXCLUSIEF NAAR AMSTERDAM
Foto credits: Gaycircus

Tussen de zwierende kranen en het industriële spoor van de port of Amsterdam ligt de Thuishaven: De Culturele Vrijhaven van de stad. Op deze vrijgevochten locatie wordt rond Valentijnsdag het Gay Circus 2020 georganiseerd. Producent Alex Sijm organiseert reeds 20 jaar uiteenlopende circusvoorstellingen. Het idee van een Gay Circus stond al langere tijd op zijn verlanglijstje. Na twee jaar voorbereiding gaat “The gayest show on Earth” nu eindelijk in première. Speciaal voor dit event zijn twaalf internationaal bekroonde roze circusacts geselecteerd. Naast het brengen van mooie shows hoopt het Gay Circus geld in te zamelen voor het Aidsfonds.

UNIEKE SHOW

De show wordt een ultieme combinatie van glitter, glamour, verleiding, adembenemende acrobatiek, humor, kleinkunst en circusacts van het hoogste niveau. Handstandacrobaten, jongleurs, hoelahoep kunstenaars, antipodisten en vele andere circusacts vormen de roze draad van het programma. De artiesten werken samen met sexy dansers, zangers en zangeressen (waaronder musicalster Fred Butter) en presenteren onder leiding van Grande dame du Cirque Diva Mayday (Nederlands bekendste travestie-personality) een avondvullend programma. Het Gay Circus staat twee avonden exclusief in Amsterdam. Per show kunnen slechts 500 bezoekers genieten van een unieke beleving. Na de voorstelling is er een opzwepende afterparty.

PRODUCTIE

Jeroen Zellenrath (bekend van het AmsterdamDiner en Supperclub) tekent voor de styling. Hij ontwerpt en maakt de 150 kostuums voor 50 medewerkers en artiesten. Met de uitgekiende regie van Tony Wilson en de choreografie van Bobby Snijder en Jesse Wijnans wordt de voorstelling een aaneenschakeling van opwindende atmosfeer. Alle subculturen binnen de gay scene smelten samen, ongeacht afkomst, seksuele voorkeur of verlangen.

AIDSFONDS

Het Gay Circus steunt het Aidsfonds, dat opkomt voor alle mensen met hiv in de wereld en een einde wil maken aan de hiv-epidemie, om te beginnen in Nederland. Afgelopen jaar kwamen er weer meer dan 600 nieuwe hiv infecties bij in Nederland. Dit aantal moet én kan naar beneden. Tegenwoordig kun je hiv voorkomen door de pil PrEP in te nemen. Aidsfonds zet zich in voor het behandelen en voorkomen van hiv en brengt Nederland zo naar nul nieuwe hiv infecties.

AFTERPARTY

Na de show nemen top DJ Sharon O Love (internationaal befaamd) en MC dance-vocalist Miss Bunty (toonaangevend in Europa) het circus over en verandert de piste in een swingende nachtclub. Gespierde acrobaten, verleidelijke candy girls en freaks dansen met het publiek tot diep in de nacht.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Rupaul’s Drag Race Pub Quiz in Compagnietheater