UITGAAN IN AMSTERDAM - PXL – Paradiso Xtra Light
Photocredits Veejays.com

UITGAAN IN AMSTERDAM – PXL – Paradiso Xtra Light

Onder het motto ‘A wonderland of light & beats’ en in het kader van het Amsterdam Light Festival organiseren Paradiso, Veejays.com, Vision Impossible en Club Creative op zaterdag 15 december de speciale avond: PXL. Paradiso Xtra Light is een officiële partner van het Amsterdam Light Festival. Tickets zijn beschikbaar via de volgende link.

Veejays.com is het grootste en meest vernieuwende VJ-collectief van Nederland en Vision Impossible is een creatief bedrijf dat visuals ontwerpt voor de grote events in ons land én buiten de landsgrenzen.

Of het nu gaat om de opening van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Edison Gala, The Voice of Holland of – wat verder van huis – de spectaculaire show van Madonna op de Super Bowl: indrukwekkende animaties en projecties van de VJ zijn niet meer weg te denken op grote evenementen.

Ons land loopt voorop in deze nieuwe mediakunst

Nederland loopt voorop in deze nieuwe mediakunst: collectieven als Vision Impossible, Eyesupply en KBK treden wereldwijd op, vaak in het kielzog van grote DJ-namen als Tiësto of Afrojack. Een VJ is pas een VJ als hij zijn eigen beelden kan maken met Photoshop, After Effects, 3D-programma’s of met speciale mapping software. Dat kan gaan om snoeiharde techno maar ook om operaproducties, dansvoorstellingen of exposities. De voorbereiding van een show duurt soms maanden, maar het resultaat is er dan ook naar.

UITGAAN IN AMSTERDAM - PXL – Paradiso Xtra Light
Show Veejays.com Photocredits Misja Helsloot

Tijdens de donkerste dagen van het jaar wordt de historische uitgaansgelegenheid die is gelegen aan de Weteringschans, omgebouwd naar een spectaculaire danstempel van creatieve en niet eerder vertoonde lichtshows van maar liefst 20 top VJ’s en specialistische lichtkunstenaars.

De lichtcreaties voeren de boventoon tijdens het event in de Paradiso

Terwijl de lichtcreaties in lijn met het Amsterdam Light Festival de boventoon zullen voeren is met uiterste precisie een selectie aan artiesten gemaakt. Zo maakt de Japanse techno legende Ken Ishii zijn opwachting en draaien ‘local Mokum heroes’ zoals Carlos Valdes, Wesley Roberts, TITIA en Boris Werner. Deze muziekspecialisten moeten de ‘lichttovenaars’ naar grote hoogte doen stijgen. Maar nog veel belangrijker ze moeten het publiek in de – naar verwachting uitverkochte Paradiso- een avond voor in de boeken gaan bezorgen.

UITGAAN IN AMSTERDAM - PXL – Paradiso Xtra Light

Creatieve Club richt zich voornamelijk op innovatie, socialisatie, creativiteit en technologie. “Gebruik technologie om te kunnen omgaan met technologie”, liet een medewerker van het creatieve wilskrachtige bedrijf eens weten.

Er komen toffe artiesten optreden

De originele ‘1036’ club zet 15 december als ‘slagroom op de taart’ een experiment op waar bezoekers zonder voorbereiding vooraf onderdeel zullen zijn van de lichtshow. De innovatieve onderneming host artiesten zoals ‘zondagskinderen’ Aprope Dragu en Wesley Roberts die b2b in actie komen, een Italiaans duo voorkomen van DJ SENC b2b Andrea Bertoli, Amsterdamse lokale helden Camtrao, Gideon Fierman b2b Rockson music, de uit Baltimore afkomstige Amsterdammer Patrick Ebu-Mordi en VJ van het eerste uur Jayo Tony.

Op de begane grond in de ‘maine stage’ van ‘dance-tempel’ Paradiso zullen dj’s Ken Ishii, Carlos Valdes, TITIA en de pas 37-jarige uit Manchester afkomstige tech-house dj Hanna Black de dansende menigte in de zaal tip en top laten excelleren.

Wees op tijd voor je ticket, klik hier voor de kaartverkoop!

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Publicatiedatum: 10 december 2018

Herpublicatie: 14 december 2018

Gerelateerd artikel:

UITGAAN IN AMSTERDAM: PARADISO VIERT 4-JARIG JUBILEUM DJ’S OSIE SQUARE

Uitgaan in Amsterdam – Waar zijn dit weekend toffe feesten in Amsterdam?

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam