Throwback 2018: Overleden bezoeker tijdens festival 909
Throwback 2018: Overleden bezoeker tijdens festival 909

Throwback 2018: Overleden bezoeker tijdens festival 909

Het jaar 2018 bestaat zoals ieder jaar niet alleen uit hoogtepunten, soms komt er ook een dieptepunt voorbij. Eén van die momenten welke ons goed is bijgebleven was op zaterdag 27 mei 2018. Een heftig tafereel tijdens festival 909 in het Amsterdamse Bos. Tijdens de return van Chris Liebing en Speedy J van collabs 3000, die het publiek met lekkere techno beats flink aan het opzwepen waren, en wat eigenlijk het hoogtepunt van de avond zou moeten worden, moest er rond de klok van tien, schuin voor de main stage een bezoeker gereanimeerd worden.

Een groot zwart doek rondom het slachtoffer

Rond de tien beveiligers stonden met een groot zwart doek om het slachtoffer heen zodat medische specialisten hun werk konden doen. Dat duurde ongeveer tien minuten. Toen de ambulance op het terrein was duurde dat ook circa tien minuten. De muziek werd een tijd lang stil gelegd en toen de ambulance van het terrein af was werd het feest hervat.

Veel bezoekers die getuige waren en zichtbaar aangeslagen besloten eerder naar huis te gaan. Dat was ongeveer een uur voordat het festival ten einde was.

Een dag later werd bekend dat het slachtoffer helaas was overleden

De uren daarvoor zat de stemming er nog goed in en werden de doorgaans doorgewinterde festivalgangers in een bloed hete temperatuur getrakteerd op lekkere optredens op de twee stages die het festival rijk is.

Een dag na het festival werd bekend dat de persoon waarover het ging helaas was overleden.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Throwback 2018: ENTRADA AFC AJAX TEGEN DYNAMO KIEV

Lees ook: Uitgaan in Amsterdam: Paradiso viert 4-jarig jubileum DJ duo Osie Square