Timetable GOODBYE 2020 bekend
Milkshake 2019

Donderdag 31 december om 17.00 uur start het online thuisfestival GOODBYE 2020. Gedurende 12 uur wordt via het platform goodbye2020.nl afscheid genomen van 2020. Het online festival duurt van 17.00 tot 05.00 uur en is gratis vanuit de huiskamer te bezoeken. GOODBYE 2020 is de mogelijkheid om veilig en verantwoord oud & nieuw te vieren, met een groot aantal bekende festivals en artiesten. In totaal wordt via 50 streams bijna 15000 minuten, oftewel 250 uur, muziek en entertainment aangeboden.

Groot online oud & nieuw feest

Dit grootste gratis online oud & nieuw-feest van 2020 biedt vrijwel alle stijlen van de hedendaagse muziek. Op de ruim 50 streams komen zo goed als alle muziekstromingen aan bod: van Nederlandstalig tot drum & bass, techno tot trance, harde stijlen tot hiphop. Artiesten als Broederliefde, De Sluwe Vos, Douwe Bob, Eelke Kleijn, Jeangu Macrooy, Michel de Hey, Moksi, Remco Beekwilder, Caribbean Combo met o.a. Howard Komproe, Roué Verveer, Muth Mossel en Jandino Asporaat, Snelle en de Lieve Jongens band, Suzan & Freek, Tino Martin, Willie Wartaal, Xander de Buisonjé, Yellow Claw werden eerder al aangekondigd. Daar zijn nu onder anderen Childsplay, Rondé, Michael Mendoza en Wulf bij gekomen.

Jaarwisseling

Op verschillende streams wordt stilgestaan bij de jaarwisseling. Artiesten doen dat met speciale aftelmomenten. Onder meer Michel de Hey verwelkomt 2021 op het platform 18hrs Festival, terwijl Appelsap een special guest laat ‘invliegen’. Bij Danshal staat Countdown – Spitfire op het programma en ook de Jeugd van Tegenwoordig en Fedde Le Grand loodsen op hun platform de kijkers het nieuwe jaar in. Sunnery James & Ryan Marciano zorgen op Sexy by Nature voor het vuurwerk om middernacht en dat doet Sam Feldt ook op zijn stream Heartfeldt. Festival Macumba Soundsystem is vanaf 23.30 uur te zien en gaat na middernacht nog twee uur door, terwijl Xander de Buisonjé bij Het Amsterdamse Winterparadijs het laatste optreden van 2020 verzorgt.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Gemeentes

Een aantal gemeentelijke streams wordt ook via GOODBYE 2020 een podium geboden. Rotterdam, Den Haag, Leeuwarden, Hilversum, Vijfheerenlanden, Groningen en Hendrik-Ido Ambacht hebben zich met lokale festivals aangesloten. Zo zijn onder meer de Rotterdamse festivals Get Loose, WORM, Blijdorp Festival: Blij & Nieuw 2020, Baroeg gaat live: oud & nieuw special en Rotown festival te zien. Vanuit De Vorstin in Hilversum wordt vanaf 17.00 uur Gooi & Vechtstreek NYE aangeboden, Groningen biedt KopjeK X Orde van de Nacht livestream en Hendrik Ido Ambacht zegt Goodbye 2020 Ambacht. Den Haag heeft evenals Vijfheerenlanden twee streams, terwijl Leeuwarden vooruitkijkt naar het nieuwe jaar onder de noemer GROOTS 2021.

Zoom-kamers voor ontmoetingen op afstand

De bezoeker van goodbye2020.nl komt op een overzichtspagina terecht en is vervolgens de regisseur van zijn of haar eigen feest. Nadat de keuze voor een bepaalde stream is gemaakt, kan via Zoom contact worden gelegd met andere feestgangers. Ook kan via een aparte privé Zoom-kamer het festival voor familie en vrienden worden gefaciliteerd. Dit is een ideale manier om op afstand, digitaal, toch met meer dan twee vrienden bij elkaar te komen.

Follow the Beat

Het idee van GOODBYE 2020 is afkomstig van Maarten Schulz, grondlegger van het online festivalplatform Follow the Beat. “Met het toenemend aantal besmettingen, vroeg ik mij af hoe wij met ons platform en met de festivalsector op een positieve en vindingrijke wijze kunnen bijdragen en mensen motiveren om thuis te blijven. Zo ontstond het idee om zoveel mogelijk artiesten, festivals en clubs online samen te brengen.” De Rijksoverheid en veel gemeenten zoals Den Haag, Rotterdam en Groningen hebben het initiatief van Follow the Beat stevig omarmd. Het past uitstekend in de doelstellingen om alternatieve activiteiten voor onder andere jongeren en jongvolwassenen te stimuleren en de feestdagen zo veel mogelijk op afstand en thuis in kleine kring te vieren.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: Bekende artiesten treden op tijdens GOODBYE 2020