SOHN & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert Amsterdam Dance Event 2019

Voor het vierde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event met een bijzondere samenwerking. Op woensdag 16 oktober deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN komen samen met het orkestrale geluid van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Hans Ek.

De aftrap met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017) en Colin Benders (2018) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen. Er is de laatste jaren steeds meer livemuziek te vinden in het ADE festival en conferentieprogramma, de samenwerking met SOHN voor het openingsconcert ligt in het verlengde daarvan.

Artistiek manager Robert Soomer (MO):

“Vrijwel direct na ADE 2018 zijn we in gesprek geraakt met de Melkweg en ADE over ideeën voor het volgende openingsconcert. SOHN was een van die namen waarvan wij unaniem de artistieke kansen zagen. Zijn muziek is meer geschreven uit het perspectief van een songwriter. SOHN’s stemgeluid is enorm karakteristiek en hij maakt op een spannende manier gebruik van een mix van electronica en analoge instrumenten om zijn teksten te omlijsten. Die mix gaat in deze samenwerking natuurlijk een hele andere lading krijgen.”

Het openingsconcert van SOHN & Metropole Orkest vindt plaats op woensdag 16 oktober in de Rabozaal van de Melkweg. De kaartverkoop start op donderdag 6 juni om 10:00 uur, de kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en de ADE-webshop. Het evenement is ook toegankelijk voor mensen in het bezit van een ADE Pass.

Over ADE

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en ’s werelds grootste clubfestival. Tijdens ADE 2019 is Amsterdam vijf dagen lang het centrum van de mondiale elektronische muziekscene en daarmee een broedplaats voor culturele en technologische innovatie. Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober 2019 en verwelkomt naar verwachting meer dan 400.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.

SOHN maakt downtempo, zwoele elektronica en klinkt een beetje als de verstilde beats van James Blake of het solowerk van Thom Yorke van Radiohead. In 2012 debuteerde hij met ‘The Wheel’, een stotterend, ingehouden nummer dat voortgestuwd door zijn falsetto stem door merg en been ging. Dit volgde hij op met debuutalbum ‘Tremors’ (2014), en ‘Rennen’ (2017). Al twee keer eerder gaf SOHN een uitmuntende live show in een uitverkochte Melkweg.

Over het Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Het orkest speelt ook met hedendaagse talenten als Caro Emerald, Robert Glasper, Within Temptation, Woodkid, The Opposites en Gregory Porter. Samen met de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley, zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Festival FOUX slaat vleugels uit naar de hoofdstad