Sjoerd Knops:
Sjoerd (Claire) en Frits (Conny) tijdens de 50 jarige verjaardag van Frits.

Sjoerd Knops: “Frits gehuld in jurk voor songfestival bingo”

Amsterdammers en andere belangstellenden die de Amsterdamse oud-wethouder Frits Huffnagel altijd al eens in een jurk gezien willen hebben, zijn op maandag 13 mei 2019 van harte welkom in het kleurrijke en vrolijke Queers Café, gelegen aan de Amstel 60.

In de homobar, die ook wel bekend staat als de kweekvijver van de Nederlandse drag community, fungeert de bedenker van de ‘I Amsterdam’ letters, als assistent van Queers barman Sjoerd Knops, die iedere maandag in sexy voorkomen als vrouw de bingo leiding in handen heeft. De bingo, met als titel de ‘Conny Claire Coomen Bingo’, staat geheel in het teken van het Eurovisie Songfestival. Het zangfestijn wordt deze jaargang van 14 tot en met 18 mei georganiseerd in de zonnige Israelische ‘kustplaats’ Tel Aviv.

Dat het ‘ballenspel’ in het teken staat van het Eurovisie Songfestival is zeker geen toeval. Het is een publiek geheim dat de twee boezemvriendinnen sinds jaar en dag groot fan zijn van het prestigieuze muziekevenement. Vorig jaar droegen Claire en Conny namens OUTtv bij aan de verslaggeving rond het evenement, en sprak ook Vrije Tijd Amsterdam met het tweetal. “Het is hier fantastisch. Lekker eten, leuke mensen, veel verschillende nationaliteiten en mooie beelden van OUTtv”, lieten Sjoerd en Frits destijds aan ons weten.

Sjoerd Knops: "Frits gehuld in jurk voor songfestival bingo"

Knops geeft zodoende een vervolg aan zijn enthousiaste songfestivaldebuut van 2018. “Ik ga weer naar de finale en Frits is er ook weer. Super veel zin in”, klinkt het aan de andere kant van de telefoonlijn. En, ‘Met Duncan Laurence maken we nog kans ook. Dat is extra leuk’, aldus de barman.

Knops vervolgt: “Maar, de pijlen worden eerst gericht op de bingo van 13 mei. Frits en ik hebben er zin in. We hopen dat er veel mensen aanwezig zullen zijn. Wij gaan in ieder geval proberen er een leuke show van te maken en er zijn mooie prijzen te winnen. Daarnaast zullen er een hoop leuke songfestival hits uit het verleden de revue passeren.”

Sjoerd Knops: "Frits gehuld in jurk voor songfestival bingo"
Claire en Daniel bij Queers.

En die vrolijke bingo in Queers, is een nieuw lichtpuntje in de tijd dat Gay Horeca in Amsterdam het volgens insiders zwaar heeft. Misschien een zetje in de goede richting voor de door lentekriebels bevangen vrijgezelle hoofdstedelingen. Wie zal het zeggen.

Geschreven door: Rik Verkaik

Reageren op het artikel? Laat een reactie achter onderaan de pagina!

vrijetijdamsterdam.nl