Sensation keert terug in Johan Cruijff Arena!

Sensationeel nieuws: SENSATION TERUG IN JOHAN CRUIJFF ARENA
Sensation sloteditie in 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Sensation keert terug op de plek waar het allemaal begonnen is. In 2020 vindt Sensation traditiegetrouw plaats in de Johan Cruijff ArenA. Weliswaar met de nieuwe naam ‘Beyond Sensation’ en een nieuw concept. Wat het concept inhoudelijk betekent is nog niet bekend gemaakt. Er wordt wel aangegeven dat het feest betrekking zal hebben op de toekomst van live entertainment.

Afscheidseditie

Twee jaar geleden werd de stekker uit Sensation getrokken. Wel liet ID&T doorschemeren dat er een vervanger op de proppen zou komen. Tijdens de afscheidseditie genoten duizenden in het wit geklede Sensation liefhebbers in het Johan Cruijff stadion van de sloteditie.

Miles Stutterheim

“De cirkel is nu echt rond. De organisatie had mij gevraagd een anthem te maken voor de sloteditie van Sensation in Nederland. Toen ik ze belde met de track ‘Keep On Rising’ die ik verzonnen had op het nummer van ‘Ian Careys’, met de vraag of ze dit interessant vonden was het gelijk een schot in de roos. Het nummer was namelijk gedraaid op de begrafenis van Miles Stutterheim. Mede door Miles is Sensation White ontstaan en hij was onder meer ook het creatieve brein achter het ontstaan van Sensation in 2000. Hierdoor was iedereen meteen super enthousiast”, liet DJ en ‘Mister Sensation’ Fedde Le Grand vlak voor zijn optreden, destijds weten aan Vrije Tijd Amsterdam.

Fedde Le Grand

Le Grand die door veel mensen uit de dance industrie de titel ‘Mister Sensation’ heeft toebedeeld gekregen gaf destijds aan de titel met volle eer te dragen. Le Grand: ”Dat ze dat zeggen is natuurlijk iets waar ik erg trots op ben. Ik voel me heel erg verbonden met Sensation en ik heb er wel de meeste gedaan van iedereen. Tussen de linies door klopt het misschien wel. Als het daaruit voortvloeit dan vind ik het sowieso een mooi compliment.

Die verbondenheid voel ik niet alleen met het publiek en het concept zelf maar vooral met de mensen die Sensation organiseren. Daar heb ik de afgelopen jaren een mooie band mee opgebouwd. Als ik zelf moet kiezen dan krijgen deze mensen de titel Mr. en Mrs. Sensation. Ik ben er zelf maar een klein onderdeeltje van.

Dubbel gevoel

Ik sta hier vanavond met een dubbel gevoel. Je bent natuurlijk super blij dat je er bij mag zijn maar het is wel de laatste hier. Het is lastig te zeggen. Droevig ben ik niet omdat iedereen terug kan kijken op een geweldig succesvol concept. In Europa gaat het door en in Nederland komt er vast weer iets heel moois aan.

Het belangrijkste dat Sensation extra speciaal heeft gemaakt als je terugkijkt op de laatste 18 jaar is in mijn beleving dat het de pioniers zijn van de grote indoor dance-events waar niet alleen de beste muziek werd gedraaid maar ook spectaculaire shows en een hoop spektakel bij kwam kijken.

Het publiek straalt mede doordat ze allemaal in het wit gekleed zijn een mooie eenheid uit en het lijkt ook of de mensen hier altijd extra vrolijk zijn. Sensation is een goed geoliede machine die achter de schermen meer is uitgewerkt dan dat mensen kunnen zien. Sensation is een echt gevoel. Iets dat niet tastbaar is”, aldus Le Grand tijdens de sloteditie in 2017.

Duncan Stutterheim

Naast Fedde Le Grand maakten onder andere Hardwell, Tiësto, Sunnery James & Ryan Marciano hun opwachting. Tijdens de afsluitende editie kwam ook nog Mister ID&T Duncan Stutterheim aan het woord die het publiek bedankte en iedereen die in Nederland had meegewerkt aan Sensation en niet te vergeten zijn eigen gezin.

vrijetijdamsterdam.nl