Radio Radio lanceert eigen video streamingplatform samen met Kornuit en Absolut

Radio Radio lanceert eigen video streamingplatform samen met Kornuit en Absolut
Beeld via Radio Radio

Amsterdam, 23 maart 2020 – De Amsterdamse bar/club Radio Radio lanceert een eigen online platform om dagelijks dj-sets, talks en interviews uit te zenden. Dankzij partnerships met Kornuit en Absolut kan Radio Radio, die voorlopig de deuren moet sluiten, dj’s toch nog werk bieden en mensen die thuis zitten voorzien van entertainment.

Vincent Reinders, oprichter Radio Radio: “Een groot verschil met de huidige vloedgolf aan Facebook-streams is dat de betrokken dj’s en artiesten gecompenseerd worden voor hun set. De betrokkenheid van Kornuit/Grolsch en Absolut maakt dit mogelijk. Zij onderstrepen het belang dat we de dj-community, die nu plots zonder werk zit, moeten blijven supporten.”

De streams vinden niet alleen op Facebook plaats, maar ook op een eigen gebouwd platform waarop luisteraars ook kunnen doneren aan een goed doel en/of aan Radio Radio. Zo kan de community bijdragen aan de dancescene en bijvoorbeeld het Rode Kruis of UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Op de line-up staan boekingen die Radio Radio de komende weken had staan zoals Carista, Elias Mazian, Moody Mehran, Vic Crezée en enkele buitenlandse special guests. Er wordt de komende twee weken gestreamd vanuit de studio of huiskamer van dj’s, artiesten en sprekers. Vandaag is het de beurt aan Fafi Abdel Nour uit Groningen, Violet uit Lissabon en de Amsterdamse zangeres BEA1991 die momenteel in Mexico verblijft.

Meekijken en doneren kan vanaf nu op radioradio.radio, de stream is ook via Facebook te vinden.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Tolhuistuin trakteert bewoners in Noord met pop up opera