PLLEK GAAT VREEMD bij SEXYLAND
NDSM-terrein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

PLLEK GAAT VREEMD bij SEXYLAND

“In het kader van doen waar je zin in hebt, willen ook wij weleens iets anders. En met het oog op de toekomstplannen van de NDSM-werf, missen wij iets essentieels… Stel je eens voor. Er worden geen nieuwbouwhuizen op de werf gebouwd, maar we borduren gewoon verder op wie we zijn: het eigenwijze eiland in de stad waar wij het anders doen, waar het schuurt en niet aangeharkt is. Waar de Amsterdammer even zijn stad kan ontvluchten om zijn horizon te verruimen. In zo’n gebied hoort natuurlijk een vette, rauwe, donkere underground club. Een club onder de oude scheepshellingen, waar vroeger de mammoettankers vanaf rolden, geen betere setting om ondergronds te gaan. Maar, zover is het nog niet.

Ondertussen dromen wij verder en presenteren wij alvast een voorproefje. Op vrijdag 17 november bij SEXYLAND: Pllek gaat vreemd. We gaan beuken, raven en clubben totdat de politie de stekker eruit trekt… Shhhh!”, zijn de rake teksten die we lezen op de website van Pllek Amsterdam.

Voordat het feest gaat beginnen staat er bij SEXYLAND al een evenement op het programma over de waarde van de NDSM-werf en hoe deze er over 10 jaar uit kan komen te zien als de 300 woningen ergens anders gebouwd gaan worden. Pllek maakt zich ernstige zorgen over de NDSM-werf vanwege de plannen die er liggen voor nieuwbouw met honderden woningen, winkels en restaurants die volgens Pllek de rauwe, ongepolijste NDSM-werf zullen oppoetsen tot een plastic diamant.

Daarom maakt Pllek zich tijdens deze avond hard voor het behoudt van wat ze zelf de meest ongerepte plek in Amsterdam vinden: de NDSM-werf. Tijdens de avond staan de creativiteit, de cultuur, de geschiedenis en de belevenis van de werf centraal en is er volop ruimte voor discussie en debat, met inspirerende sprekers en boeiende gasten.

PLLEK GAAT VREEMD bij SEXYLAND
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Aangeharkt museum

“Het centrum van Amsterdam is een aangeharkt museum aan het worden. Pittoresk, schoon maar wel vol wafel winkels en toeristen. Ook de stadsdelen worden langzaam maar zeker overmeesterd door onbetaalbare koopwoningen en rolkoffers op elke hoek van de straat. De stad verdicht en elk stukje openbare ruimte wordt efficiënt ingevuld. Maar er is één plekje in de stad waar de rauwheid nog overheerst. Op een klein stukje in Noord weert men zich moedig. Het Gallië van Amsterdam: de NDSM-Werf. Een plek waar nog spanning te ontdekken is. Waar avontuur op de loer ligt. Waar ruimte is voor het experiment. Een plek waar de geur van creativiteit en mogelijkheid in de lucht hangt met grootse ruimtes die je horizon verbreden”, laat een woordvoerder van Pllek weten.

Over Plekk

Pllek is openminded, vrij, verbonden, verrassend, warm en creatief, met aandacht voor bewust leven en duurzaamheid. Het eten is veelal biologisch en verantwoord, door chefkok Dimitry Mulder bereidt met seizoensgroenten & streekproducten met wereldsmaken. Pllek wil mensen inspireren, prikkelen en kennis laten maken met andere culturen. Gedurende het hele jaar programmeren ze daarom live muziek uit alle windstreken, internationale films, yoga lessen, kunstexposities, mini-festivals en nog veel meer. Altijd gefocust op verbinding, bewustwording en onze maatschappij.

vrijetijdamsterdam.nl