Pink Istanbul in de Paradiso
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Pink Istanbul in de Paradiso

Zaterdagavond vanaf half twaalf is het in de Paradiso tijd voor de Turkse dans- en kunstnacht Pink Instanbul. Pink Istanbul is een event dat de scènes van Istanbul en Amsterdam met elkaar verbindt en toegankelijk is voor iedereen: Turken en niet-Turken, homo’s, lesbiennes, hetero-vrienden, kortom alle genders.

DJ’s

De avond staat vol met optredens van DJ’s uit Amsterdam en Istanbul die pop, house, electro, techno, Turkse en etnische popmuziek zullen draaien. Er zijn dansvoorstellingen, live bands en audio-visuele kunst dat probeert het publiek in extase te brengen.

Line-up

Resident DJ’s club LOVE Dance Point uit Istanbul, DJ Erhan Afacan, Recaizade, Het G-Team, MC Miss Bunty, Burak Sahin, Serhat Uzunel, Oz Romita & W & DY. Er zijn performanes van onder meer Miss CakeMosque uit Istanbul, Lolo Benzina en de hete Turkse Gogo-dansers.

2008

Pink Istanbul startte in 2008 met dit concept in de Paradiso en groeide uit tot een belangrijke ‘brug’ tussen de sociale activisten en artistieke homoscènes in Nederland en Turkije, die een podium gaven aan LGBT-artiesten in beide landen, maar ook door de organisatie van meer actuele informatieve debatten, filmvertoningen, paneldiscussies met en tussen LGBT-activisten in beide landen.

vrijetijdamsterdam.nl

We schreven recentelijk ook een artikel over het debuut drag queen Trixie Mattel in Club NYX