Lucky Bastard

Lucky Bastard

De Sugarfactory in Amsterdam is een geruststellende factor. Zeker als je in de Pijp woont, je fiets is gejat, het zaterdagavond 03:00 uur ’s nachts is én je nog zin hebt om te feesten. Een vlugge blik op djguide.nl maakte duidelijk dat de Japanse DJ routinier Fumiya Tanaka, leider van Kyoto, deze zaterdagavond op muzikaal gebied de leiding zou gaan nemen met in zijn kielzog DJ’s Christoffer & Nicholas én Jocelyn.

De nachtclub nabij het Leidseplein staat rond de klok van 04:00 uur ’s nachts vol met Amsterdamse Rave-liefhebbers, Schotten, Duitsers, Italianen en de rest van de wereld. Maar, in tegenstelling tot andere delen van Amsterdam sta je niet op elkaar gepropt en ben je elkaar liever rijk dan kwijt en zeker niet andersom.

Helemaal met de houseklanken die vanaf het midden de zaal in dreunen en je met zijn allen een verbondenheid voelt. Zaterdag ook weer, stonden ze dan die DJ’s, met een blik de zaal in alsof ze de hele wereld aan konden. En zo voelde het ook. De DJ heeft op een feest de macht van de avond. En zo hoort het ook.

“Mooie tijd toch half zeven” klinkt het op een gegeven moment ook nog vanachter de bar. Het zijn de woorden van de barman van wie ik de naam op een briefje had geschreven en dat briefje dartelt momenteel ergens door de stad heen. Maar, who cares, hij leest dit stuk toch niet. “Ik heb geen internet, en ik doe ook niet aan internet. Ik werk trouwens drie dagen in de Sugarfactory en twee dagen in de bitterzoet.”

Wow, dan heb je in deze tijd dus een leven zonder internet en werk je nog in twee van zulke vette clubs in de stad ook. Wat een Lucky Bastard.

Door: De Vleermuis

vrijetijdamsterdam.nl