SPIELRAUM – nachtelijke queer speeltuin voor de Homo Ludens
Een eerdere editie van SPIELRAUM. Photocredits: SPIELRAUM

SPIELRAUM – nachtelijke queer speeltuin voor de Homo Ludens

Na een succesvol eerste jaar met optredens van artiesten zoals Regis, Dimi Angélis, Héctor Oaks en MCMLXXXV, is SPIELRAUM op koningsdag weer terug in thuishonk RADION, met een 12 uur durende dansmarathon die twee zalen zal beslaan. Het feest genaamd ‘SPIELRAUM X CockTail d’Amore’, start 27 april direct nadat alle buitenevents moeten ophouden. RADION zal om 20:00 uur de deuren openen en er zal gedanst worden tot 8:00 uur de volgende ochtend. Er zijn nog kaarten online beschikbaar.

De line-up aan de Louwesweg in Amsterdam Nieuw-West zal door menig house- en techno liefhebber meer dan gewaardeerd worden. Tijdens deze vierde editie van het speelse queerfeest zal één van de zalen gehost worden door het platenlabel van het Berlijnse gayfeest CockTail d’Amore. In de grote zaal zullen Freddy K, CEM en Anastasia Kristensen het publiek laten voelen wat technozweet is.

“Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat we tijdens deze editie mogen samenwerken met CockTail d’Amore, het inmiddels zeer beroemde Berlijnse gayfeest dat is opgezet door dj-duo Discodromo en Berghain resident dj Boris. Dit feest heeft, door de vrije en open-minded sfeer die het steeds weet te creëren, geheel terecht zijn reputatie verdiend als één van de belangrijkste gayfeesten in Berlijn. In 2011 werd ook nog eens een muzieklabel opgericht; CockTail d’Amore Music. Discodromo en Kris Baha zullen in De Bovenkamer een showcase geven waarin ze hun eclectische, non-conformistische en zeer dansbare muziek ten toon zullen spreiden. We zijn echt enorm blij met hun komst”, aldus een woordvoerder van SPIELRAUM.

Eén van de doelen is het brengen van een ijzersterke techno line up

“Misschien wel één van de belangrijkste doelen van SPIELRAUM is het brengen van een ijzersterke techno line up. SPIELRAUM streeft ernaar een platform te creëren voor gevestigde namen maar ook zeker voor nieuwe sterren aan het firmament. Precies om die reden is voor deze editie techno-activist Freddy K uitgenodigd, die al sinds de jaren ’90 zijn publiek van de dansvloer weet te blazen. Daarnaast zal ook upcoming dj Anastasia Kristensen onze decks komen beroeren. Mixmag was al enthousiast over haar en noemde haar “a raw talent that’s about to turn dance music on its head”.

Ook local hero en SPIELRAUM resident Polly F komt weer draaien 

Daarnaast komt er nog een bekende. Omdat ze voorgaande keren steeds weer heeft bewezen volledig aan te sluiten op onze muzikale identiteit, zal ook local hero en SPIELRAUM resident Polly F weer komen draaien. Om deze line-up te completeren, hebben we wederom één van de resident dj’s van het Berlijnse Herrensauna uitgenodigd: CEM staat bekend om zijn brede muzieksmaak, variërend van techno tot UK Electro en enigmatische house-klassiekers.

SPIELRAUM hecht waarde aan een vrijplaats voor de Homo Ludens

Als geen ander feest in Amsterdam hecht SPIELRAUM waarde aan het creëren van een vrijplaats voor de Homo Ludens, de spelende mens. Geïnspireerd door denkers als Friedrich Schiller en Johan Huizinga zijn wij ervan overtuigd dat de mens de allerbeste versie van zichzelf is wanneer hij speelt. Omdat het niet uitmaakt hoe oud je bent, of wat je aantrekt of wat niet. En of je jezelf een vrouw, man of wat dan ook voelt; iedereen heeft een plek nodig om te zijn en te ontdekken wie die is. Een plek om je vrij te bewegen. Te dansen. Een plek om te spelen”, laat een woordvoerder de nieuwe speler in de queer scene in Amsterdam weten.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina-uitgaan