Je moet zelf de slingers ophangen

Zondag maakte ik met een vriend een korte tussenstop in het befaamde homo café Montmartre in de halve maansteeg. Niet omdat het er zo druk was, welgeteld 2 barmannen, twee stelletjes, de toiletdame én op de hoek een vaste stamgast, maar omdat er in de Montmartre altijd wel iets te beleven valt.

Zo ook de afgelopen zondag. Bij binnenkomst propte eigenaar Oscar Rookhuijzen nog even snel een broodje shoarma met extra knoflooksaus achter zijn kiezen, maar toen hij dat binnen een paar minuten had gepiept was het tijd om de gasten te vermaken.

Onder het motto: ‘het maakt niet uit of er weinig gasten zijn je moet je publiek altijd entertainen’ pakte eigenaar Rookhuijzen de microfoon, nam plaats naast zijn collega-barman Demian Cortie en gaf samen met de stamgast op de hoek die ook een microfoon in bezit had een heus privé concertje weg aan de vier gasten in het café die zich kostelijk leken te vermaken.

‘Droomland, droomland, van Paul de Leeuw klonk uit de twee microfoons en daar werd oprecht van genoten door het aanwezige ‘publiek’. Toen de rust weer was wedergekeerd in de befaamde Amsterdamse kroeg, de vier gasten hun kroegentocht vervolgde en Oscar snel wat dingen moest regelen zag collega Demian Cortie zijn kans schoon, aarzelde geen moment en greep vol overgave de microfoon.

De charismatische barman vervolgde het concert van Nederlandse nummers op eigen wijze, met een ludieke en hilarische stem, waarop het drietal werkelijk waar niet meer bijkwam van het lachen. Prachtig om vanaf de zijkant te mogen aanschouwen en geloof me maar: Geer en Goor zijn er niks bij.

We waren er zondag welgeteld 15 minuten, maar na dat kwartiertje kunnen we gerust zeggen dat als je op je zondag een gezellige avond wilt hebben je in Café Montmartre van gezelligheid bent verzekerd. Is het café dan weer zo leeg neem dan een voorbeeld aan het personeel, de stamgast en onthoud goed: ‘Je moet zelf de slingers ophangen’, dan heb je sowieso een leuke avond.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden het volgende artikel ook leuk om te lezen:

Dolle boel tijdens 3xNYX presents VOGUE Amsterdam 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting