LGBTQ nieuws in Amsterdam
Streetheart the Church in 2016. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LGBTQ nieuws in Amsterdam

Pride Amsterdam stelt in aanloop naar Pride Amsterdam 2018 de ambassadeurs van de aankomende editie aan je voor. De eerste ambassadeur is Francis van Broekhuizen. “Eén van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid”, aldus de organisatie van Pride Amsterdam.

Credits YouTube: Pride Amsterdam

De Youth Pride NL roept op om weer massaal deel te nemen aan de Youth Pride Walk tijdens de eerste officiële dag van Pride Amsterdam. Het programma begint om 11:00 uur ’s ochtends vanaf het homo monument tot 14:00 uur ’s middags in het Vondelpark waar de officiële start van Pride Amsterdam op het programma staat. Voor uitgebreide informatie gaat u naar: http://pridewalk.amsterdam

Op donderdagavond 28 juni 2018 organiseert ‘Meer dan gewenst’ een speeddate voor wensouders die iemand van het andere geslacht zoeken om hun kinderwens mee te vervullen. Doelgroep zijn: holebi’s met kinderwens, of hetero’s die met een holebi hun kinderwens willen vervullen. Deze speeddate-avond is dit keer uitsluitend voor wensouders die co-ouderschap willen regio Amsterdam / Noord-Holland.

“Jawel lieve mensen de zomer komt eraan en spannende zaken liggen in het verschiet. Eerst de Wereld Aids Conferentie, we zijn met verschillende partijen in gesprek over wat wij voor hen zouden kunnen betekenen en aansluitend PRIDE AMSTERDAM. Dat wordt weer een feest en ik kan jullie nu al zeggen dat vanwege het succes van verleden jaar Gré weer in het prieeltje in het Vondelpark te vinden is. Natuurlijk weer geassisteerd door haar charmante assistenten. Ook geven we een vervolg aan onze debatreeks Roze Driehoek. Dus even smullen en terugkijken naar een uitzending van ” Op de thee bij Gré” in samenwerking met Salto”, aldus de Pink Terrorists!

Credits YouTube Pink Terrorists

Als het op daten aankomt verval ik elke keer weer in hetzelfde patroon. Ik was me daar helemaal niet bewust van totdat Sabrina, mijn bff4life, mij erop wees. Nadat ik vertelde weer klaar te zijn met een jongen, werd zij boos. Met vuur in haar ogen en passie in haar stem zei ze: “Ricky, nu is het klaar! Je doet weer hetzelfde. Elke keer als je een leuke jongen ontmoet die je elke keer weer de wereld en het universum biedt, gedraag jij je als een lul. Nu is het genoeg geweest.” Lees deze column van Ricky Mohabbat verder op de website expreszo.nl.

Van 28 juli tot en met 5 augustus vindt op de binnenplaats van het Amsterdam Museum de derde editie van COC’s Shakespeare Club plaats. Het thema dit jaar is het verkennen van identiteit binnen de super diverse LHBTI+ gemeenschap. “Door verhalen met elkaar te delen maken we zichtbaar wat ons van elkaar onderscheidt en wat ons met elkaar verbindt. Tijdens 9 dagen COC’s Shakespeare Club is het Amsterdam Museum wederom dé relaxte hang-out waar ontmoeting, verbinding en cultuur samenkomen”, aldus een woordvoerder van het COC.

3x NYX ging zaterdag 2 juni weer ouderwets los tot 09:00 uur in de ochtend. De foto’s staan weer online op de Facebook-pagina van 3x NYX!

LGBTQ nieuws in Amsterdam
Barpersoneel bij 3x NYX. Photocredits: 3x NYX

Op het Gasthuisplein staat tijdens PRIDE AT THE BEACH een geweldig podium met diverse optredens van bekende artiesten, DJ’s & Dragqueens die samen opzoek gaan naar de eerste Queen of the beach (Miss travestie Noord Holland 2018). “Wij zijn een trots onderdeel van Pride at the Beach Zandvoort. Het feest barst los om 18:00 uur en stopt om middernacht”, aldus Queers Café Amsterdam die voor de podium invulling zorgt. Queens of the beach is hosted by May Day en Hoofd jury is Miss Patty Pam-Pam!

In het kader van de Bingham Cup vinden in Amsterdam een hoop activiteiten plaats. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Neem een kijkje op de website van de Bingham Cup.

Archieffoto Bingham Cup, photocredits: Bingham Cup

Utrecht Canal Pride 2018 vindt plaats op zaterdag 16 juni aanstaande. Met het bekendmaken van de deelnemers was het al duidelijk: de Utrecht Canal Pride is flink gegroeid na de succesvolle eerste editie in 2017. Maar liefst 43 boten varen er dit jaar mee in de feestelijke parade over de Oudegracht.

Op 14 juli viert Prik het 12-jarige bestaan! Iedereen is van harte welkom om dit samen met de uitbaters en het personeel te vieren tijdens de Prik’s Pink Picknick Party.

LGBTQ nieuws in Amsterdam
TEAMFOTO PRIK. PHOTOCREDITS: PRIK

vrijetijdamsterdam.nl

PS Jouw LGBTQ nieuws ook op de website van Vrije Tijd Amsterdam? Stuur dan een e-mail naar [email protected]