LGBTQ+ SCENE KIJKT UIT NAAR EERSTE CORONA PROOF EVENT IN RADION AMSTERDAM

LGBTQ+ SCENE KIJKT UIT NAAR EERSTE CORONA PROOF EVENT IN RADION AMSTERDAM

“Volledige opbrengst naar Black Queer and Trans Resistance Netherlands”

“We zijn ontzettend blij om weer aan de slag te gaan en om iedereen weer terug te zien. Het voelt heel raar om na maanden weer te mogen starten. Aanstaande zondag is voor het goede doel en hiervoor zetten we ons natuurlijk keihard in”, vertellen Martijn van Veen en Theo Heskes, vooruitblikkend naar het Totally Chill-Out event van komende zondag in de RADION Amsterdam.

Vrije Tijd Amsterdam blikte met Martijn van Veen (MEIJT.AMSTERDAM.) en Theo Heskes (TOTALLY Events) vooruit naar het LGBTQ+ event, waarvan de opbrengst volledig ten goede zal komen aan de Black Queer and Trans Resistance Netherlands, een organisatie welke zich inzet voor de rechten van zwarte Queers en Transgenders.

MEIJT.AMSTERDAM. en TOTALLY EVENTS

“MEIJT.AMSTERDAM. is bekend als de gay-quote pagina van Nederland en België. Al 3,5 jaar lang zijn de roze/witte gay-quotes te volgen via onze socials. Inmiddels volgen meer dan 23.000 volgers onze pagina’s.

TOTALLY Events is voortgekomen uit verscheidene sociale projecten en ervaringen. De huidige activiteiten bevinden zich op zowel maatschappelijk dan wel commercieel vlak. Wij brengen en nemen deel aan de tofste LGBTQ+ events. Je kunt hierbij denken aan evenementen zoals Liquid Kiddy, Milkshake Festival, de Rotterdam Pride en SEXY Cologne.”

Energie, moed en vertrouwen

“Het heeft ons heel erg geraakt om te zien hoeveel creatieve mensen er zowel voor- als achter de schermen geraakt zijn door de corona crisis. TOTALLY Events heeft gelukkig van heel veel lieve TOTALLY-friends prachtig support gekregen, waarvoor we iedereen eeuwig dankbaar zijn. We hopen dat alles langzaam weer op gang komt en dat iedereen weer snel aan het werk kan gaan, uiteraard op de ‘nieuwe normale manier’.

Het is prachtig om te zien hoeveel mensen er keihard werken aan het aankomende event van zondag. Alle medewerkers komen zondag vrijwillig werken. We hebben gepolst bij de vaste Totally crew en eigenlijk was iedereen meteen enthousiast. Dat geeft ons veel energie, moed en vertrouwen.”

Twee zalen en tijdsloten

“De bezoekers kunnen zondag tijdens Totally Chill-Out in de RADION, verschillende dingen verwachten. We maken gebruik van twee zalen en van twee tijdsloten. Zo kunnen we veilig iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen en om te genieten. Tijdslot 1 begint om 13:30 uur en duurt tot 15:30 uur, tijdslot 2 start om 17:30 uur en duurt tot 19:30 uur. Er is ruimte voor 30 personen per tijdslot.”

Dragqueens, blacklight show en TOTALLY beats

“Het eerste tijdslot bestaat uit een dragbrunch. Iedereen kan hier genieten van bottomless Mimo’s. Daarnaast komen er fantastische dragqueens, waaronder Reggy B, La Lolly en Sedergine optreden.

Het tweede tijdslot vindt plaats in de Main Room van de RADION. Bezoekers kunnen genieten van een geweldige blacklight show en van de beste TOTALLY beats. We willen bezoekers het gevoel geven er weer even uit te zijn en te kunnen genieten van de muziek.

De line up bestaat uit Covergirl Sunny, Femme Tastic en DJ Raphaella Brown. Genoeg lekkere sounds en optredens dus om even lekker te bewegen.”

 

Richtlijnen van het RIVM

“Alles verloopt uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM. Er zijn heel veel maatregelen genomen door de mensen van RADION Amsterdam. Je moet namelijk over alles nadenken en een goed plan maken. Zo is er rekening gehouden met de juiste afstanden, de veiligheid van de bezoekers én het personeel.

Iedere ruimte heeft een eigen ingang en een eigen uitgang. Veiligheid staat voorop en we zijn super blij dat we deze geweldige dag op een veilige manier kunnen organiseren.”

De keuze voor RADION Amsterdam

“Wij waren al voor Liquid Kiddy bij RADION Amsterdam bezig. Onze eerste editie zou plaatsvinden in maart 2020 en er zou een grote Pride editie komen. Helaas gingen deze events niet door. Gelukkig heeft RADION Amsterdam de mogelijkheid om de zalen voor 30 personen op een goede en veilige manier in te delen.”

Black Queer and Trans Resistance Netherlands

“Totally Chill-Out heeft geen verdienmodel. We organiseren dit écht voor de community en voor de Black Queer and Trans Resistance Netherlands. We werken samen met deze organisatie en de opbrengsten worden aan hen gedoneerd. We zijn ontzettend trots op de RADION dat zij hier aan willen meewerken.”

Milkshake Festival en Rotterdam Pride

“We zijn enorm dankbaar dat we weer langzaam aan de slag kunnen. Na zondag staan er nog meer activiteiten op het programma. Zo gaan we onder andere toffe dingen doen voor het Milkshake Festival en de Rotterdam Pride in september. We hopen voor iedereen dat het leven langzaam weer echt op gang zal komen en dat we met elkaar kunnen genieten van al het moois dat ons de aankomende maanden zal brengen.”

Bijna uitverkocht

“De dragbrunch is bijna uitverkocht en voor de avond zijn er nog een paar kaartjes beschikbaar. Liefhebbers van een tof LGBTQ+ event kunnen de laatste tickets nog bemachtigen via de volgende link. Ze moeten er snel bij zijn, want op is op”, laten Theo Heskes en Martijn van Veen ten slotte enthousiast vooruitkijkend naar aankomende zondag weten.”

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl