Leuke échte ras-Amsterdamse kroegen om te bezoeken
Foto café Hans

Ben jij een liefhebber van het Amsterdamse levenslied en draag je de ‘gouwe ouwe’ Mokumse kroegen een warm hart toe? We hebben speciaal voor deze gezelligheidsdieren een lijstje samengesteld met authentieke Amsterdamse kroegen waar je op het terras of binnen een vaasje bier zonder goud randje kunt nuttigen. Doe er je voordeel mee.

Café-Biljart Gijs de Rooy

Café-Biljart Gijs de Rooy is een echt Amsterdams oud bruin cafe! Iedereen die we spreken geeft aan het enorm gezellig in deze kroeg te vinden. VTA sluit zich hier volledig bij aan. We kunnen je een bezoekje aan Café-Biljart Gijs de Rooy dan ook van harte aanraden.

Café-Biljart Gijs de Rooy
Café-Biljart Gijs de Rooy

Adres: Javastraat 1, 1094 GX Amsterdam

Café de Nieuwe Vaart

Café de Nieuwe Vaart is helemaal ingericht volgens de laatste gezondheisrichtlijnen van het RIVM. Het terras is onlangs uitgebreid en je kunt nu ook allerlei soorten broodjes en koffie bestellen. Op de vrijdagavond is er live muziek door zanger Ronald Engel. Het is nog steeds erg gezellig om een bezoekje aan dit café te brengen.

Adres: Oostenburgergracht 187, Amsterdam

Café Tante Roosje

Deze Mokumse kroeg keek er al een tijdlang reikhalzend naar uit om weer open te gaan! Bij Roosje op het terras drink je gezellig een biertje met een prachtig uitzicht op het Rembrandtplein. Ze openen op donderdag 3 juni!

Het uitzicht van Tante Roosje. Foto via Tante Roosje.

Adres: Rembrandtplein 5, 1017 CT Amsterdam

Café Riviera

De vriendelijke bediening van dit Amsterdamse sportcafé staat graag voor je klaar. Buiten op het terras kun je gezellig met je vriende n een vaasje wegtikken. Daarnaast staat Riviera al tijden lang bekend om haar verrukkelijke spare ribs.

Gezelligheid bij Riviera Amsterdam!

Adres: Rijnstraat 11, 1078 PT Amsterdam

Café Chris Scholten

Café Chris Scholten heeft de Coronaperiode aangegegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren. Maar, het belangrijkste van alles is dat ze weer staan te popelen om hun vaste (en nieuwe) gasten weer te mogen verwelkomen.

Archieffoto bij cafe Chris Scholten buiten

Adres: Van Woustraat 104, 1073 LR Amsterdam

Eetcafé de Avonden

De Avonden heeft zich door de Coronacrisis heen geslagen en inmiddels staan de deuren van deze kroeg weer voor iedereen geopend. In de Avonden hangt een echte Amsterdamse sfeer en wordt er veel over voetbal gesproken.

Kale en Kokkie samen met stamgast Ramon Ensing bij de Avonden.

Eetcafé de Avonden, adres: Middenweg 398, Amsterdam

Café Hans

Deze Amsterdamse bruine kroeg houdt het al een tijdje vol in de hoofdstad. Hopelijk kunnen Amsterdammers nog vele jaren van dit Mokumse cafe genieten. Hier ga je met je vriendengroep, op gepaste afstand, ongetwijfeld een gezellige tijd tegemoet.

Adres: Amstelveenseweg 69, 1075 VV Amsterdam

Café Nol uit de Jordaan

Prachtig nieuws voor Café Nol uit de Amsterdamse Jordaan. Vanaf donderdag 18 juni draait de Jordanese tap weer op volle toeren. “Anders dan u van ons gewend bent, maar zeker niet minder gezellig, gemoedelijk en leuk”, aldus de medewerkers van de Mokumse kroeg. Met dank aan de gemeente Amsterdam heeft Café Nol een geweldig terras kunnen realiseren waar stamgasten en andere gezelligheidsliefhebbers vanaf donderdag meer dan welkom zijn. Lees ook dit artikel.

Adres: Westerstraat 109, 1015 LX Amsterdam

Mist er in dit overzicht een Amsterdamse parel? Tips zijn altijd van harte welkom. Stuur dan een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

Geschreven door:


Rik Verkaik

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam