Amsterdamse kroegen waar dit weekend een zanger optreden
John Keijer. Foto via Cafe NOL

VTA is ontzettend gecharmeerd van de rasechte Mokumse kroegen die we nog in de stad hebben. We gingen op zoek naar Amsterdamse cafés waar dit weekend gezellig een zangertje komt optreden. Missen we nog een authentieke Amsterdamse parel waar het komende weekend de voetjes van de vloer gaan en de handjes in de lucht?! Dan horen we dit graag. Laat het a.u.b. weten onder het artikel.

Café NOL

“Aanstaande donderdag is het de eerste donderdag van de maand, dat betekent dat er een andere zanger is dan onze vaste huiszanger Ronald Engel. Donderdag 5 maart is dat John Keijer. We hebben er weer heel veel zin in”, aldus de uitbater van café NOL in de Jordaan. Het is alweer een tijdje geleden dat we een bezoekje brachten aan NOL in de Jordaan.

We durven absoluut volmondig te zeggen dat het de moeite waard is om langs te gaan. Tenminste, als je van echte Amsterdamse sferen houdt. Om alvast in de stemming te komen verwijzen we je naar onderstaand filmpje:

Adres: Westerstraat 109, 1015 LX Amsterdam

Café Lowietje

“Zondag hebben wij Davey Bindervoet. Op zaterdag komen er altijd onaangekondigd een aantal artiesten voorbij en zingen de barmannen zelf ?”, aldus Café Lowietje. Dat kan niet anders dan heel gezellig worden! Café Lowietje is een oergezellig Jordanees café, gevestigd in het hart van de Noord-Jordaan.

Davey Bindervoet werd door de Amsterdamse Tram Harmonie ooit eens uitgeroepen tot de nieuwe Johnny Jordaan, waardoor hij zijn zangkunsten mocht laten horen in Carré. De in Amsterdam geboren en getogen Davey Bindervoet gaat er weer een mooi feestje van maken aankomende zondag!

Adres: Derde Goudsbloemdwarsstraat 2, 1015 KA Amsterdam

Café Tante Roosje

Niet één maar twee zangers die komend weekend het publiek gaan vermaken in de kroeg aan het Rembrandtplein. Allereerst is het de beurt aan zanger Sven Versteeg, die de microfoon ter hand zal nemen tijdens Roosje’s VRIJMIBO. Zondag kun je het weekend weer lekker afsluiten met de zangkunsten van Yves Berendse.

Sven Versteeg kent een fris repertoire en een eigen sound! Nadat Sven vanuit het niets de finale bereikte van “Jantjes Verjaardag” talentenjacht, kwamen er zoveel positieve reacties dat hij besloot om zich 100% op zijn carrière te richten. Anno 2020 is deze sympathieke zanger nog steeds niet te stoppen en gaat hij er tijdens de VRIJMIBO bij Tante Roosje een mooie en gezellige happening van maken.

Yves Berendse leeft voor de muziek! De zanger vermaakt met zijn zangkunsten het publiek in binnen- en buitenland! Yves Berendse gaf eind 2018 nog een geslaagd live concert in het prachtige en uitverkochte Tuschinski theater. Deze muziekartiest maakt er zeker weer een mooi feestje van bij Tante Roosje.

Adres: Rembrandtplein 5, 1017 CT Amsterdam

Café Bolle Jan

In het Amsterdamse Café Bolle Jan in de Korte Reguliersdwarsstraat is het altijd feest. Maar, zaterdag gaan de voetjes extra van de vloer tijdens het bezoek van zanger Sven Versteeg.

We hebben de artiest zojuist al geïntroduceerd bij het stukje over de VRIMIBO bij café Tante Roosje. Het wordt voor de zanger dus een gezellig Mokums weekendje rondom het Rembrandtplein.

Het Café Bolle Jan is opgericht door Bolle Jan en Mien, ouders van René en Nancy Froger. Laatst genoemde runt nu met passie deze bruine kroeg waar je als Amsterdammmer zeker een keer een bezoekje aan moet hebben gebracht!

Adres: Korte Reguliersdwarsstraat 3, 1017 BH Amsterdam

Jantjes Verjaardag

Op vrijdag 6 maart komen Danilo Kuiters & Dennis Baars naar Amsterdam om er een ouderwets gezellige avond van te maken. Danilo Kuiters gooide hoge ogen bij The Voice of Holland, stond al eens op het podium in de Ziggo Dome en brengt over een paar dagen alweer een nieuwe single uit. Dennis Baars is een zanger pur sang. De twintiger uit IJsselstein vermaakte met zijn zangkunsten al eens het publiek tijdens het Mega Piraten Festijn, het Tros muziekfeest op het plein en in een uitverkocht GelreDome. En om het weekend in stijl af te sluiten is het zondag tijd voor Jantjes Talentenjacht 2020 (Ronde 2)!

Adres: Reguliersdwarsstraat 114, 1017 BN Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

PS Mocht je willen weten of er de komende tijd nog meer leuke dingen in de stad te doen zijn kun je ook ons blog ‘leuke dingen doen in Amsterdam’ lezen.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam