In welke Amsterdamse kroegen zingt de aankomende dagen een zanger?

In welke Amsterdamse kroegen zingt de aankomende dagen een zanger?

We deden met VTA een rondje langs de Amsterdamse kroegen om te kijken waar je de aankomende dagen getrakteerd wordt op een zangertje.

Jawel, jawel, jawel. Dave Roelvink maakt aankomende zondag 20 mei zijn opwachting in de Jantjes Verjaardag. Daar zullen ongetwijfeld weer hordes jonge fans al gillend aanwezig zijn.

Bij Café Nol is het een jarenlange traditie dat er op donderdagavond een artiest komt optreden. Zo ook donderdag 17 mei. Zanger is Ronald Engel.

De talentvolle Danilo Kuiters uit Ouderkerk aan de Amstel komt een extra dimensie geven aan het heerlijke Amsterdamse sfeertje wat er altijd al heerst in Riviera Amsterdam. Op 18 mei rond 19:00 uur in cafe Riviera “de mannen uit Noord”. Nederlandstalige bleus/rock/folk met uitsluitend eigen nummers. De dagen erom heen zijn er andere zangers en zitten er mensen opgesloten in het kader van de actie ‘Lock Me Up, Free A Girl’, die van 15 tot en met 19 mei plaatsvindt.

Zondag in Tante Roosje is berucht en beroemd. Wie is daar nou niet eens doorgezakt? Aankomende zondag gaat zanger Leo Nardell de kroeg op het Rembrandtplein op z’n kop zetten.

In Café Lowietje in de Noord-Jordaan, Derde Goudsbloemdwarsstraat 2, is elk weekend live muziek te horen. Op zaterdag komen altijd diverse artiesten voorbij die de microfoon grijpen, waaronder vaste gast en Jordaan-legende ‘Blauwe’ Henkie de Oude. Op zondag staat elke week een andere zanger op het programma, met deze week Dennis van Veen.

Kijk op de FB pagina ‘Café Lowietje’ of ga naar www.cafelowietje.nl

“Hazes had het allemaal. De stem, de voordracht, de teksten, de bezieling en de persoonlijkheid. Zijn muziek en leven overstijgen het predicaat smartlappenzanger volledig. Hazes zit in ons DNA. Een ijzersterke bezetting neemt je mee langs de parels van zijn indrukwekkende oeuvre, met hits die bijna iedereen kent. De Vlieger, Kleine Jongen, Een Beetje Verliefd, Zij Gelooft in Mij en Bloed, Zweet en Tranen, zijn slechts een kleine greep uit zijn fantastische repertoire. Verwacht geen imitatieshow, maar een authentieke, passievolle en tikkeltje eigenwijze ode aan de man die je als geen ander diep in je ziel kan raken”, aldus de organisatie van de speciale Hazes avond, die op Pinksterzondag in ‘De Heeren van Aemstel’ zal plaatsvinden.

Ok niet het aankomende weekend maar wel op vrijdag 25 mei. Danny de Koning zal dan met de microfoon op de vloer van Café Chris Scholten staan. Reden des te meer om een bezoekje te brengen.

Cafe Betondorp, het gezellig buurtcafé voor jong en oud heeft de komst van zanger Mark Fledderman aangekondigd. Mark maakt 26 mei live in Betondorp zijn opwachting in Cafe Betondorp!

Weet jij nog een kroeg in Amsterdam die de aankomende dagen een zangertje laat optreden? Wij horen het graag. E-mail dan naar info@vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl