Terrasmus kijkt uit naar Koningsdag in het Erasmuspark
Feest tijdens Koningsdag 2019 in het Erasmuspark

Terrasmus kijkt uit naar Koningsdag in het Erasmuspark

Vrije Tijd Amsterdam staat de aankomende week grotendeels in het teken van de festiviteiten rondom Koningsdag 2019 in Amsterdam. In het kader daarvan blikte we vooruit met Terrasmus, dé horecagelegenheid in het Erasmuspark in West, en tevens de drijvende kracht achter de feestelijkheden die zaterdag 27 april in het Erasmuspark zullen plaatsvinden.

Kunnen jullie een korte introductie van Terrasmus geven? Voor de Amsterdammers die jullie niet kennen!

Terrasmus is dé horecagelegenheid in het Erasmuspark in Amsterdam West. Sinds 2011 zijn we uitgegroeid tot een fijne plek waar je kunt ontbijten, lunchen en borrelen. Op ons grote terras serveren we koffie van Stooker, verse sappen en heerlijke taart uit Amsterdam. Maar je kunt ook bij ons terecht voor een acaí bowl, luxe broodjes, een tosti op brood van bakkerij MAMA en huisgemaakte soep. Inmiddels hebben we ook een uitgebreide bierkaart en er is meer…

Met regelmaat betreden diverse muzikanten het podium bij Terrasmus. Van singer-songwriters tot swingende bluegrass en ska formaties. Kinderen kunnen jaarlijks op zoek naar paaseieren en op Koningsdag is het Erasmuspark dé plek voor jong en oud. Van 1 maart t/m oktober is Terrasmus 7 dagen per week open, vanaf 10.00 uur.

Terrasmus organiseert een vrijmarkt in het Erasmuspark. Kan iedereen die er aan mee wil doen zich inschrijven? Of is het wie het eerst komt wie het eerst maalt?

De vrijmarkt is voor iedereen vrij toegankelijk. Het begon 5 jaar geleden als een initiatief van voornamelijk buurtbewoners met kinderen die een alternatief zochten voor het Vondelpark. Wij zorgen elk jaar voor live muziek en uiteraard genoeg te eten en te drinken en inmiddels staat het evenement op de kaart.

De vrijmarkt is elk jaar drukker geworden en dit jaar verwachten we dat het grote veld gezellig vol zal zijn met kleedjes van voornamelijk kinderen. Toch zal er altijd plek zijn voor iedereen die wil komen, want het park is groot genoeg.

Wat kunnen we op de vrijmarkt allemaal verwachten? En wie komen er bijvoorbeeld optreden?

Terrasmus organiseert elk jaar live muziek en een uitgebreide buitenbar. Er wordt een podium geplaatst en dit jaar is het de beurt aan Los Cascos om het hoofdprogramma voor zijn rekening te nemen. Los Cascos is een latin pop band van de uit Colombia afkomstige composer, zanger-gitarist Oscar Molina. Qua stijl is de band niet op één latin genre vast te pinnen. Iedereen hoort er wel bekende klanken in.

Het publiek kan dus lekker komen dansen, aan één van de vele biertafels komen zitten of in een strandstoel neerploffen met een koude corona! Met de buitenbar gaan we er elk jaar vanuit dat de zon lekker zal schijnen dus op de biertap komen verschillende bieren en de koelkasten worden rijkelijk gevuld. Daarnaast kunnen de bezoekers zich te goed doen aan lekkere koffie, broodjes knackworst, flamkuchen, huisgemaakte soep en meer….

Hoe gaat het met het Erasmuspark in het algemeen?

Het Erasmuspark is een buurtpark waar het elk jaar ietsje drukker en gezelliger wordt. Er komen veel jonge gezinnen vooral om rondom de zandbak te zitten en op het grote veld wordt veel gesport. Op de mooie zomeravonden kan er gebarbecued worden en de volgende ochtend is het park altijd weer keurig opgeruimd en netjes. En er is nog genoeg ruimte om elk jaar meer mensen te ontvangen.

Heb je nog iets waardevols toe te voegen?

Neem eens een kijkje op www.terrasmus.nl en kom tijdens Koningsdag 2019 een kijkje nemen in het Erasmuspark.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook onze Koningsdag 2019 in Amsterdam special!

Gerelateerde artikelen:

Koningsdag 2019 Amsterdam kleurt langzaam Oranje

Koningsdag 2019 in Amsterdam: Gay feesten Reguliersdwarsstraat 

Koningsnacht in Amsterdam 2019 volop bezig

Koningsdag 2019: Op de foto met Willem en Maxima?

Koningsdag Homomonument: “Belangrijk voor zichtbaarheid LGBTQ+ in alle facetten”

Koningsdag 2019 in Amsterdam – Loveland Festival 

Geen Koningsdag 2019 voor Andre Hazes

Vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 overal toegestaan