Koningsdag 2019: Amsterdam kleurt langzaam Oranje

Koningsdag 2019: Amsterdam kleurt langzaam Oranje
Greet Verkleed op de Apollolaan in Amsterdam. Foto: Gaby Weimar

Koningsdag 2019: Amsterdam kleurt langzaam Oranje

De stad kleurt zaterdagochtend langzaam Oranje. Ondanks de mindere weersvoorspellingen fietst en loopt er een hoop Oranje door de Amsterdamse straten. Op de foto een vrolijke dame van Greet Verkleed uit Castricum.

Tijdens de aankomende Koningsdag 2019 is vrijmarkt overal toegestaan van zes uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds, tenzij: anders is aangegeven, het gebied is aangewezen voor kinderactiviteiten of als er naar het oordeel van het bevoegd gezag sprake is van gevaarlijke situaties. Dat nieuws heeft de gemeente Amsterdam bekend gemaakt.

Reizen in en naar Amsterdam op Koningsdag

De Gemeente Amsterdam heeft gemeld dat het op zaterdag 27 april tijdens Koningsdag erg druk kan zijn in de stad. Daarnaast deed de Gemeente de mededeling dat delen van het centrum niet bereikbaar zullen zijn voor autoverkeer. Trams en bussen rijden anders dan normaal. Op Koningsdag worden delen van het centrum vanaf 7.30 uur ‘s morgens afgesloten voor auto’s. De opheffing van de afsluitingen is flexibel en afhankelijk van het moment dat de festiviteiten zijn afgelopen, de bezoekers zijn vertrokken en het gebied is schoongemaakt.

Met de pont naar Amsterdam-Noord

Wilt u met de pont naar Amsterdam-Noord? Er gaan diverse pontjes vanaf het Centraal Station richting de festiviteiten in Noord.
Extra treinen tijdens Koningsdag 2019

De Nederlandse Spoorwegen hebben mooi nieuws over Koningsdag 2019 bekend gemaakt. De vervoersmaatschappij geeft aan dat ze tijdens Koningsdag 2019 met langere en soms extra treinen rijden. Tevens zal er een speciale Oranjedienstregeling van toepassing zijn om bezoekers naar hun favoriete Koningsdagfeest te vervoeren.

Afval in de afvalbak

Met het grootste gemak gooit u afval in de afvalbak!

Nieuws op gebied van alcoholverkoop

Slecht nieuws voor detailhandel en slijterijen die tijdens Koningsdag 2019 hun ‘slag willen slaan’ op het gebied van alcoholverkoop. Op 27 april 2019 is het van 06:00 uur tot en met 23:59 uur verboden om bedrijfsmatig of anders meer dan één stuk alcohol per persoon te verkopen voor gebruik elders dan ter plaatse.

Check ook ons speciale blog over Koningsdag 2019 in Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Koningsdag 2019 in Amsterdam: Gay feesten Reguliersdwarsstraat 

Koningsnacht in Amsterdam 2019 volop bezig

Koningsdag 2019: Op de foto met Willem en Maxima?

Koningsdag Homomonument: “Belangrijk voor zichtbaarheid LGBTQ+ in alle facetten”

Terrasmus kijkt uit naar Koningsdag 2019 in Amsterdam 

Koningsdag 2019 in Amsterdam – Loveland Festival 

Geen Koningsdag 2019 voor Andre Hazes

Vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 overal toegestaan