Koningsdag 2019 wordt vrolijk gevierd

Koningsdag 2019 in Amsterdam wordt vrolijk gevierd
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Koningsdag 2019 wordt vrolijk gevierd

Amsterdam geniet zaterdagmiddag volop van de Koningsdagviering 2019. Het is weliswaar niet zo druk als de voorgaande jaren, maar op de plekken waar er wordt gefeest heeft gezelligheid de overhand.

De verschillende feesten en festivals die buiten worden gehouden mogen doorgaan tot 20:00 uur vanavond. Na die tijd verplaatsen de feesten zich naar binnen. Die oranje events gaan nog tot de vroege uurtjes door.

Koningsdag 2019 wordt vrolijk gevierd
Koningsdag 2019. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ondanks de buien tussendoor zit de stemming er op het water ook nog steeds goed in. De politie blokkeert plekken waar men niet doorheen mag varen. Het is gezellig druk op de grote Amstel en ook op de grachten komt geregeld een sfeervol bootje voorbij varen.

Koningsdag 2019 wordt vrolijk gevierd
Gezelligheid op de Amstel. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De start van Koningsdag betekent tevens het begin van de meivakantie in Amsterdam. Vele scholen zijn de komende dagen gesloten. Als de afvaldiensten straks weer een knap staaltje werk hebben afgeleverd en de stad weer schoon is, begint het aftellen richting de volgende evenementen in de stad. Deze zullen plaatsvinden tijdens de dodenherdenking en vrijheidsviering op 4 en 5 mei in Amsterdam. Volg Vrije Tijd Amsterdam om op de hoogte te blijven van deze activiteiten.

vrijetijdamsterdam.nl