Koningsdag Homomonument: “Belangrijk voor zichtbaarheid LGBTQ+ in alle facetten”

Koningsdag Homomonument:
Eerder feest bij het Homomonument. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Koningsdag Homomonument: “Belangrijk voor zichtbaarheid LGBTQ+ in alle facetten”

Juliana X, Susanah, Jacket, Jerry Frisky, DJ Raphaella Brown, Gian Battista Marci én Osie Square zijn de artiesten die het Oranje-publiek tijdens Koningsdag op het homomonument gaan trakteren op lekkere beats en het ultieme Koningsdaggevoel. Om het oranjegevoel te versterken belooft organisator ‘I am Square by Osie Square’ geweldige optredens van de Fabulous Square Performers. “The fabulous square performers zijn geweldige performers die meerdere verassingen in petto hebben. Er bij zijn is meemaken. Wie dit wil zien adviseren we zaterdag een kijkje te komen nemen, want het wordt fantastisch. En als ze er dan toch zijn waag dan gelijk een dansje”, vertelt Cliffie Osie namens het organisatie duo enthousiast vooruitkijkend naar het feest op Koningsdag.

Koningsdag Homomonument: "Belangrijk voor zichtbaarheid LGBTQ+ in alle facetten"
Osie Square. Pic by Bete Photography styling Studio Sabine Staartjes mua by Sharon Meiri.

De twee broers van Osie Square kennen de meeste Amsterdammers van achter de draaitafels. Toch organiseren ze geregeld en met plezier dance-events hosted by ‘I am Square by Osie Square’, zoals op Koningsdag. Op de vraag van Vrije Tijd Amsterdam of de pijlen meer gericht worden op organisatie van feesten of zelf optreden antwoordt Cliffie “Het organiseren van je eigen events versterkt het draaien. Je kan dan zelf de sfeer meer bepalen op de avond. Ook beschikken we over een netwerk van geweldige creatieve mensen. Deze kunnen we een podium bieden en samen het I Am Square gevoel uitstralen. Super tof om te doen.”

Volgens Cliffie is Koningsdag op het homomonument nog steeds een Intiem Amsterdams feestje met goede muziek en een geweldig publiek. “En wat nog steeds belangrijk is, dat is de zichtbaarheid van de LGBTQ+ in al zijn facetten”, aldus Cliffie.

“We gaan het publiek alle facetten van House laten horen. Ze kunnen funky, vocals, disco, goede beats en classics verwachten. En weet je wat extra leuk is. Het is een feit dat de line-up die we hebben bestaat uit 50% mannen en vrouwen”, vertelt Cliffie ten slotte aan Vrije Tijd Amsterdam.

Het spetterende feest start zaterdag om 12:00 uur ‘s middags en gaat door tot 20:00 uur ‘s avonds. Op Koningsdag gaat het ook los op het Homomonument. Dat feest start om 19:00 uur en gaat door tot 01:00 uur ‘s nachts.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog: Koningsdag 2019 in Amsterdam 

Koningsdag 2019 Amsterdam kleurt langzaam Oranje

Koningsdag 2019 in Amsterdam: Gay feesten Reguliersdwarsstraat 

Koningsnacht in Amsterdam 2019 volop bezig

Koningsdag 2019: Op de foto met Willem en Maxima?

Terrasmus kijkt uit naar Koningsdag 2019 in Amsterdam 

Koningsdag 2019 in Amsterdam – Loveland Festival 

Geen Koningsdag 2019 voor Andre Hazes

Vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 overal toegestaan