Koningsdag Amsterdam: Cafés die leuk zijn om te bezoeken
Foto: Eetcafé de Avonden.

Koningsdag Amsterdam: Cafés die leuk zijn om te bezoeken

Geen zin in de vrijmarkt of één van de vele dancefeesten maar wel zin om de Koningsdagfeesten in Amsterdam te vieren? Er is in de stad zat te beleven! We deden een rondje door de Amsterdamse horeca en stelden een overzicht samen met leuke cafés die iets organiseren of sowieso de moeite waard zijn om tijdens het oranjefestijn te bezoeken.

Eetcafé de Avonden

“Op koningsdag laten we oude tijden herleven en gaan we terug naar de jaren 80 met live muziek en DJ’s. Geniet met bekenden en vrienden van hits uit deze periode. Kom je ook een dansje doen? We zien je dan”, aldus de feestcommissie van Eetcafé de Avonden. Met onder andere Zanger Frank beloven de gebroeders Kraamwinkel, eigenaren van de zaak, er met een hoop Amsterdamse gezelligheid voor het publiek weer een groot feest van te maken.

Adres: Middenweg 398, 1097 VA Amsterdam

Facebook-page 

Café Bouwman

Het wordt zonder dollen lachen, gieren en brullen binnen en buiten dit Amsterdamse café in de Utrechtsestraat op de hoek van de Prinsengracht. Ze starten op Koningsavond om 21:00 uur. Op Koningsdag zal de tap ook weer overuren maken bij deze goed bezochte kroeg.

Adres: Utrechtsestraat 102, 1017 VS Amsterdam

Facebook-page

Café Chris Scholten

We schreven al eens eerder over dit leuke Amsterdamse café en ook tijdens Koningsnacht en Koningsdag is deze kroeg van harte aan te raden. Ongetwijfeld zit het dranklokaal weer vol met echte Amsterdamse stamgasten. Kun je gewoon lekker tussen zitten hoor. En ze gaan op Koningsnacht speciaal door tot 03:00 uur ’s nachts. Wist je trouwens dat Café Chris Scholten de deuren al opent om 07:00 uur in de ochtend? Kun je de dag ook prima beginnen met een bakkie leut.

Adres: Van Woustraat 104, 1076 BR Amsterdam

Facebook-page

Café Betondorp

Bij Café Betondorp gaan tijdens Koningsavond de braadworsten op het vuur tijdens een heuse Koningsdag BBQ die door de kroeg in Betondorp georganiseerd wordt. En volgens de kroegeigenaren gaan de Amsterdammertjes in de avonduren rijkelijk vloeien!

Adres: Brinkstraat 123, 1097 VK Amsterdam

Facebook-page

Café Biljard Hermes

Bij Hermes in de Pijp organiseren ze een heuse Koningsnacht bingo. De ‘Max-ima Bingo’ begint om 19:00 uur en eindigt om 23:00 uur. Uiteraard zijn ze tijdens Koningsdag ook gewoon geopend. Misschien loop je Douwe Bob wel tegen het lijf. Het is namelijk zijn stamkroeg.

Adres: Ceintuurbaan 55, 1072 EV Amsterdam

Facebook-page

Café Bos

De allerlaatste Koningsdag en Koningsnacht bij Café Bos in Amsterdam Zuid. De kastelein H-P en vrouwlief Anita stoppen in Augustus na 18 mooie jaren! In al die jaren stond gastvrijheid naar de klanten altijd voorop en dat zal tijdens de laatste Koningsfeesten bij het kroegduo niet anders zijn. Een echte bruine kroeg die de moeite waard is om te bezoeken.

Adres: Amstelveenseweg 226, 1075 XT Amsterdam

Facebook-page

Café Marcella ( Bruincafé )

“Gezelligheid ten top, volop feest en bediening tot aan de statafel aan het water… Biertje, bar, broodje, bitterbal…en beleven! Wat wil je nog meer dan een perfecte sfeer, bekende gezichten, een goed biertje… OK…de zon ! Dat beloven we je niet, maar voor de rest wordt zeker gezorgd”, aldus de uitbater van dit heerlijke café in de zijstraat van de Utrechtsestraat. Koningsnacht en Koningsdag volop geopend.

Adres: Amstelveld 21, 1017 JD Amsterdam

Facebook-page 

Gent aan de Schinkel

VAN KEREL NAAR KONING

“Bijna al je geld uitgegeven op de vrijmarkt of vind je als hardwerkende-belastingbetaler het Koningshuis al duur genoeg… No worries: onze Belgische vrienden van Kerel (en Bier&cO) schieten je te hulp! Tijdens Koningsdag kun je namelijk alle Kerel bieren drinken voor een koninklijke prijs: €2,50 p. stuk. Van Prins Pils naar Craft (Beer) King!”, aldus het personeel van Gent aan de Schinkel. Ze zitten achter het Vondelpark, even over de Amstelveenseweg.

Adres: Theophile de Bockstraat 1, 1058 TV Amsterdam

Facebook-page

Rivièra Amsterdam

Karaoke op Koningsnacht! 10 biertjes voor 22 eurootjes of 10 originele oranje shots voor 22 euro. Ze hebben er weer zin in hoor. Na een ongetwijfeld gezellige Koningsnacht gaat het feest op Koningsdag weer verder. De biertjes zullen weer rijkelijk vloeien. In de avond een swingend feest met Lamar Chase en Tommy the Fox!!!!!!

Adres: Rijnstraat 11, 1078 PT Amsterdam

Facebook-page

Café Van Wou

Een Facebook-pagina? Die hebben ze niet. Een website? Die hebben ze niet. Althans, voor zover wij weten dan…. Maar we vinden het leuk om ze een keer te vermelden. En dat ze geen website of Facebook-pagina hebben helpt daar misschien wel aan mee. Er staan hier echt twee super leuke Amsterdamse mensen achter de bar. Een man en een vrouw. In de Pijp. Stap gewoon ff binnen, dan ervaar je het zelf.

Adres: Van Woustraat 25, 1074 AB Amsterdam

DE TAPMARIN

De nieuwe eigenaren namen de kroeg in 2015 over en hebben het toen helemaal opgeknapt. Alles wat aan vervanging toe was hebben ze aangepakt. “Aan het Tapmarin gevoel is natuurlijk niet gesleuteld; het café is klaar voor nog een halve eeuw pils drinken en lol maken”, aldus de nieuwe bewoners. En ze pakken uit op Koningsnacht! Oranjevereniging Tapmarin organiseert op 26 April in naam van Koning Tap (Voorheen Bekend Als Prins Pils) een passend eerbetoon aan alle helden uit de Hollandse muziek! Volks- en huiszanger Joop Leeuwendaal zingt Amsterdamse medleys, maar ook de dj houdt het vooral bij oer-Hollandse krakers van Hazes, Bløf, Marco Borsato, Acda en de Munck, Volumia, Ruth Jacott, Edsilia Rombley en De Dijk. Ze gaan door tot 03:00 uur ’s nachts en zijn de volgende dag ook weer geopend!

Adres: Van Woustraat 130, 1073 LT Amsterdam

Facebook-page

Café Slijterij Oosterling

Café Slijterij Oosterling, één van de meest bijzonderste dranklokalen van Amsterdam slaat tijdens Koningsdag 2018 de handen ineen met ‘CLICK. Onder het motto “Geen Koningsdag zonder Café Oosterling geven ze een fantastisch straatfeest op het Frederiksplein.

Adres: Utrechtsestraat 140, 1017 VT Amsterdam

Facebook-page

Café De Groene Vlinder en Café Flamingo

“KINGSNIGHT 2018. WE MOGEN WEER!! 1 van de dikste shows van het jaar: Koningsnacht bij Café De Groene Vlinder en Café Flamingo, op het grootste buitenpodium van De Pijp! Elk jaar drukker dus we zien ook jou daar! #WeAreTheRecipe”, aldus de organisatie van dit mooie feest aan de Albert Cuyp! Zelf brachten we ook eens een bezoekje en het is zeer de moeite waard om er een kijkje te nemen!

Adres: Albert Cuypstraat 130, 1072 EA Amsterdam

Facebook-page

Bar Mash, Het Paardje en de Pilsvogel!

In samenwerking met Bar Mash, Petit Caron en Pilsvogel zorgt Het Paardje weer voor een lekker Koningsdag feest op het Gerard Douplein en hebben ze binnen ook allerlei leuke optredens en gezelligheid. Met Local Beatdealer, Sheila Hill, Groove Selector en DJ Iliu gaan ze weer flink uitpakken. “Be there or be square!”

Gerard Douplein

Facebook-page

Café Binnen Buiten

‘Koningsdag bij Café Binnen Buiten. Dat betekent bier, burgers en funky beats’, aldus de organisatie van het aanstaande en beruchte Koningsdag feest bij café Binnen Buiten. Niet alleen de burgers maar ook de line up is er ééntje om je vingers bij af te likken. Oefrecords, Bof, Rooie hond en Thyme zorgen voor vette beats en Kasper verzorgt op geheel eigen wijze de hosting tijdens het ‘oranjefeest’. Het feest in en rondom het café aan de Ruysdaelkade 115 in de Pijp duurt van 14:00 uur tot 20:00 uur in de buitenlucht en verplaatst zich daarna naar binnen en gaat vrolijk door tot in de vroege uurtjes. In de winter café Binnen, in de zomer café Buiten, in de volksmond café Binnenbuiten, en op koningsdag ook ‘gewoon’ feest binnen én buiten.

Adres: Ruysdaelkade 115, 1072 AN Amsterdam

Facebook-page

Café Struik

Café Struik pakt uit tijdens Koningsnacht en dag. Zij zitten aan de Rozengracht in Amsterdam. Verwacht een hoop Hip Hop, Soul en Funk van artiesten Andrea Bruno & Garnett. Andrea Bruno & Garnett (UK), Cass., Jazzy Jasper en Gringo Vikingo.

Adres: Rozengracht 160, 1016 NJ Amsterdam

Facebook-page

Café de Walvis

Koningsnacht bij Café de Walvis in de Spaarndammerstraat! De Walvis verandert voor de gelegenheid in een oranje gekleurde danstempel met bijzonder lekkere deuntjes. Dat wordt niet alleen buitengewoon gezellig: dat wordt dansen. Heel veel dansen. Gelukkig zijn ze de volgende dag vrij. Muzikale vuurlinie bestaat uit Midnight City Soundsystem, Flashy T., Guy Sleazy Beats x Sleazy Beats Recordings en Ouvrijster. Het feest barst los om 17:00 uur ’s middags en duurt tot 03:00 uur ’s nachts.

Adres: Spaarndammerstraat 516, 1013 SZ Amsterdam

Facebook-page

Café The Queen’s Head

Koningsnacht en Koningsdag worden er spetterende feesten gegeven op de Amsterdamse Zeedijk. Coby van Dam is host en DJ’s Bo Monde, Kosmo 3000 and Jakko B zorgen ervoor dat de heupen in beweging blijven op Koningsdag en tijdens Koningsnacht zijn er optredens van Soul Delight, Coby van Dam, Victoria False and Miss Tabitha. Het wordt volgens de organisatie de leukste nacht van het jaar en daar kunnen ze zomaar eens gelijk in hebben! Café The Queen’s Head is de stuwende kracht achter de feesten op de Amsterdamse Zeedijk.

Adres: Zeedijk 20, 1012 AZ Amsterdam

Facebook-page

Café Nol

Doe een stapje naar voren, doe een stapje terug, doe een stapje naar voren, doe een stapje terug… Cafe Nol, het beroemdste Cafe van de Amsterdamse Jordaan, opent haar deuren tijdens Koningsnacht en Koningsdag ook weer voor het oranjepubliek. Gezelligheid, in de ruim 50 jaar oude Amsterdamse kroeg, is verzekerd en het is zeer de moeite waard om er een bezoekje aan te brengen.

Adres: Westerstraat 109, 1015 LX Amsterdam

Facebook-page 

Café ’t ceintuurtje

Waar is dat feestje?! Hier is dat feestje! Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Jawel, op koningsdag steken ze vanaf twaalf uur ’s middags bij ’t Ceintuurtje in de Pijp de BBQ aan en gaan er Saté, Spareribs en Kip op het vuur. Het wordt één en al gezelligheid aan de ceintuurbaan. Vanaf zeven uur ’s avonds zijn er optredens van Vince Collect en Wesley Meurs!

Adres: Ceintuurbaan 226, 1072 GE Amsterdam

Facebook-page 

Heeft u een evenement die zeer de moeite waard is om te vermelden? Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

2 REACTIES