KHN: “Kabinet biedt horeca geen écht perspectief”

KHN:

Vertegenwoordigers van de Koninklijke Horeca Nederland hebben het kabinet laten weten om per direct tijdelijk alle gesprekken op te schorten. Dat nieuws maakte het KHN vrijdag bekend via haar Facebook-pagina. ‘De afgelopen weken deed KHN verschillende malen een oproep tot samenwerking, maar het kabinet biedt de horeca geen écht perspectief’, aldus de KHN.

Gesprekken opgeschort

‘KHN heeft daarom het kabinet laten weten om per direct tijdelijk alle gesprekken op te schorten. KHN heeft de volksgezondheid op nummer 1 staan, maar ziet vanuit het kabinet onvoldoende wil om de horecasector deze coronacrisis te laten overleven. Horecaondernemers hebben baat bij vooruitgang aan de onderhandelingstafel, maar dan moeten er nu eerst vanuit het kabinet toezeggingen worden gedaan m.b.t. een versoepeling van de maatregelen.

Kabinet is aan zet

Het kabinet is nu zelf aan zet om te laten zien dat zij de horecabranche en diens 400.000 werknemers serieus nemen en de branche niet ten onder laat gaan. Pas als er concrete toezeggingen worden gedaan, is KHN bereid om de gesprekken met het kabinet te hervatten’, is te lezen op de Facebook-pagina van Koninklijke Horeca Nederland.

vrijetijdamsterdam.nl