Foto: Awakenings

Jeff Mills staat met The Bells bovenaan in de Awakenings top-20 of all times. Deze hitlijst, met in totaal maar liefst 1000 nummers, is in de afgelopen periode samengesteld aan de hand van 16.000 stemmen van techno-fans in het algemeen en Awakenings in het bijzonder. Awakenings had de fans opgeroepen te stemmen vanwege het 20-jarig jubileum van het grootste en bekendste technofestival ter wereld.

De top-3

The Bells van Jeff Mills dateert uit 2006 en is terug te vinden op het album Blue Potential. Mills, die wel wordt gezien als een van de beste techno-dj’s ter wereld, bracht het album uit in samenwerking met het Montpellier Philharmonic Orchestra. De tweede plek wordt ingenomen door Ben Klock met Subzero en de derde plaats door Enrico Sangiuliano met Moon Rocks.

Jubileum-editie

Jeff Mills, Ben Klock en Adam Beyer maken ook allemaal hun opwachting tijdens de jubileum-editie van Awakenings, van donderdag 13 tot en met zondag 16 april in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Om het jubileum extra kracht bij te zetten wordt op zaterdag 15 april tussen 11.00 en 22.00 uur voor het eerst tijdens een indoor-editie een dagprogramma georganiseerd. Dit gedeelte is inmiddels uitverkocht. Voor donderdag 13 en zondag 16 april zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Top-20 hitlijst

track Votes
1 Jeff Mills – The Bells
2 Ben Klock – Subzero
3 Enrico Sangiuliano – Moon Rocks
4 Sam Paganini – Rave
5 DJ Rolando – Knights of the Jaguar
6 Oxia – Domino
7 Adam Beyer – Teach Me
8 Alan Fitzpatrick – For An Endless Night
9 Adam Beyer – Spaceman
10 Laurent Garnier – Crispy Bacon
11 Dax J – Wir Leben Fur Die Nacht
12 Bjarki – I Wanna Go Bang
13 Laurent Garnier – The Man With The Red Face
14 Green Velvet – Flash
15 Maceo Plex – Conjure Dreams
16 Joey Beltram – Energy Flash
17 Paul Kalkbrenner ft Fritz Kalkbrenner – Sky & Sand
18 Adam Beyer & Ida Engberg – You Know
19 Age of Love – The Age OF Love ( Watch Out For The Stella Club Mix)
20 Maceo Plex & Gabriel Ananda – Solitary Daze

 

Boek: AWAKENINGS: 20 Years of Techno

De volledige lijst is opgenomen in het boek AWAKENINGS: 20 Years of Techno, een zogenaamd koffietafelboek met daarin het verhaal van Awakenings: van het prille ontstaan tot de huidige stand van zaken, mede geïllustreerd aan de hand van circa vijftig interviews met de grootste techno dj’s ter wereld. Het boek van uitgeverij Mary Go Wild (dat eerder onder die titel een boek publiceerde over 25 jaar dance in Nederland en in 2016 een boek over DJ Dano lanceerde), telt ruim 500 pagina’s, wordt 5 centimeter dik en weegt ongeveer 3 kilo.

Kaarten voor donderdag 13 en zondag 16 april zijn verkrijgbaar via  www.awakenings.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam