Jameszoo & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert ADE
ADE MELKWEG HENRIK SCHWARZ Foto: Tomdoms

Jameszoo & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert ADE

Het Metropole Orkest en de Nederlandse DJ en producer Jameszoo verzorgen dit jaar op woensdag 18 oktober samen de opening van het het belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en ’s werelds grootste clubfestival Amsterdam Dance Event (ADE), onder de titel Jameszoo & Metropole Orkest -Fool’.

Akoestische setting

Tijdens deze openingsavond zal het Metropole Orkest, onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, de uitdaging aangaan om de ‘onbevangen computer jazz’, zoals Jameszoo zijn werk zelf noemt, te vertalen naar een akoestische setting. Het publiek wordt hierdoor meegenomen naar een wereld waar elektronisch geproduceerde muziek live wordt gespeeld door echte instrumenten, zodat de volle rijkdom van klank beleefd kan worden.

Geweldige artiest

Buckley: “Deze samenwerking tussen Jameszoo en het Metropole Orkest voor het Amsterdam Dance Event voelt vanaf het begin enorm goed. Jameszoo is een geweldige artiest die met zijn muziek en optredens op dit moment internationaal een statement maakt. Ik heb het gevoel dat de combinatie van de composities van ‘Fool’, op een unieke manier bewerkt en gespeeld door het Metropole Orkest, deze herfst zeker hun impact zullen hebben.”

Speciaal en Dynamisch

Jameszoo, echte naam Mitchel van Dinther, vult aan: “Toen het ADE en het Metropole Orkest me benaderden was ik op zijn zachtst gezegd vereerd. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe ‘Fool’ zal groeien. Het Metropole Orkest is een heel speciaal en dynamisch orkest dat ontzettend goed presteert onder leiding van Jules Buckley. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het album helemaal af was, daarom ben ik erg blij dat ik het op deze manier nog een keer mag transformeren.”

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster: http://www.ticketmaster.nl/event/190965?brand=nl_melkweg. Het evenement is ook toegankelijk voor mensen in het bezit van een ADE Pass.

Over ADE

Tijdens ADE is Amsterdam vijf dagen lang het centrum van de mondiale elektronische muziekscene en daarmee een broedplaats voor culturele en technologische innovatie. Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober 2017.

Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl/about-ade

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Stage lopen bij het Amsterdam Dance Event