Gypsy muziek bij Blijburg

Gypsy muziek bij Blijburg
Vrijdagavond is er Gypsy muziek bij Blijburg. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Gypsy muziek bij Blijburg

Vanaf heden laat elke eerste vrijdag van de maand een ander ‘Gypsy Orchestra’ je zigeunerbloed stromen bij Blijburg in Amsterdam. Zij zullen al je zintuigen prikkelen met hun sensationele melodieën. Zigeunermuziek vanuit het Midden-Oosten tot Noord-Afrika en van Zuid- Europa tot de Balkan.

Zigeunermuziek uit Hongarije en Roemenië aangevuld met Russische nummers

Servus is een in 1987 opgericht orkest dat zigeunermuziek speelt uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met eigen composities en enkele Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers. Deze muziek wordt in de landen van herkomst al eeuwen gespeeld in de vele restaurants en bij feesten en partijen.

Wageningense, Utrechtse en Deltste studenten zigeunerorkesten

Het orkest is ontstaan uit leden van de Wageningense, Utrechtse en Delfste studenten zigeunerorkesten die na hun afstuderen de zigeunermuziek niet wilden opgeven. Het mengen van deze drie culturen (in de geschiedenis van zigeunerend Nederland tot dusver zonder precedent) blijkt zeer succesvol. In de loop der jaren is Servus gaan samenspelen met o.a. de roemeense zangeres Elena Zamfira en en de violist Nello Mirand.

vrijetijdamsterdam.nl

We schreven al eerder een artikel over Blijburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here