“Volgend jaar zijn we weer van de partij”

Bezoekers konden zaterdag bij Thuishaven alsnog genieten van de 10-jarige jubileumeditie van Valtifest. Eerder dit jaar werd het festival nog failliet verklaard maar door tussenkomst van Vault Events, ook organisator van Wasteland, kon het feest toch doorgaan. Vanwege de grootte en de kosten van het NDSM-terrein moest het evenement wel uitwijken naar de kleinere locatie van Thuishaven.

Wij hebben een heerlijk feestje gehad en volgend jaar zijn we weer van de partij

“Wij hebben een heerlijk feestje gehad en volgend jaar zijn we weer van de partij”, aldus Tom Jenezon en Niek van der Vegt, twee bezoekers die zaterdag aanwezig waren bij Valtifest. Of het festival volgend jaar ook daadwerkelijk zal plaatsvinden is overigens nog niks over bekend gemaakt.

Vault Events redden Valtifest en nam het festival over

Valtifest verkeerde in grote financiele problemen en ging zelfs failliet. Uiteindelijk kreeg het door de hulp van derden het toch voor elkaar dat er een nieuwe editie kon plaatsvinden. Vault Events, dat onder meer Wasteland organiseert, nam het festival over. Die nieuwe editie van Valtifest kon dus plaatsvinden bij Thuishaven in de Westpoort. Omdat de opbrengst van de drieduizend tot dan toe verkochte kaarten naar de schuldeisers van de vorige eigenaar gaat, was het NDSM-terrein te duur voor de nieuwe eigenaren. Daarom moest worden gezocht naar een andere, kleinere locatie. Eigenlijk zou het festival worden georganiseerd op het NDSM-terrein in Amsterdam. Onder meer Remy, Eric de Man en Roog traden op.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Speedy J maakt debuut bij Thuishaven 

Winterseizoen bij Thuishaven geopend