The Chemical Brothers naar We Are Electric Weekender 2019
WE ARE ELECTRIC 2018. Foto: WAE

The Chemical Brothers naar We Are Electric Weekender 2019

Soms berichten we over nieuwsfeitjes buiten Amsterdam als we dat de moeite waard vinden. Dat is het geval bij het nieuws wat ons ten gehore kwam over We Are Electric 2019. De line-up van het populaire festival is uitgebreid met onder andere The Chemical Brothers, Eric Prydz en Richie Hawtin. Verder is ook de komst van Alan Walker en San Holo bevestigd naast vele andere live-acts en dj’s. Eerder zijn al namen als Disclosure (dj set), Oscar and the Wolf, Nina Kraviz, Netsky, Charlotte de Witte en Ronnie Flex & Deuxperience aangekondigd. Het festival neemt in Nederland met het aanbod van elektronische (live-)acts op meerdere podia, de ruime eindtijden en bijzondere locatie een unieke plaats in. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli is het groene Landgoed Velder in Boxtel het toneel van We Are Electric Weekender.

The Chemical Brothers is één van de grootste en langstlopende live elektronische artiesten-duo’s ter wereld. Het is bijzonder, dat ze juist We Are Electric Weekender gekozen hebben als enige Nederlandse festival deze zomer. Naast The Chemical Brothers staan ook de legendarische Eric Prydz en Richie Hawtin met zijn Closer show op de MainStage van We Are Electric Weekender. San Holo is één van de vele succesvolle dj’s/producers die Nederland rijk is. Hij prijkte vorig jaar onder meer op het affiche van Coachella en ontving onlangs een Edison voor zijn debuutalbum. Dit jaar staat hij op de MainStage op dezelfde dag als de Brits-Noorse dj/producer Alan Walker die de laatste jaren wereldwijd grote hits scoort.

We Are Electric Weekender kondigde eerder aan dat Rampage, bekend van het grootste drum ’n bass- en dubstep evenement van de wereld, drie dagen lang een podium op het meerdaagse festival host. De eerste namen op deze stage (Modestep en High Contrast) zijn aangevuld met Wilkinson b2b Sub Focus, Caspa, Matrix & Futurebound en Technique International Sound.

The Chemical Brothers naar We Are Electric Weekender 2019

Naast de eerdergenoemde namen zijn er vele andere artiesten bevestigd waaronder een dj set van Bicep, Collabs (Chris Liebing en Speedy J), Griz, Disciples, Len Faki, Sam Feldt, Brohug, Chocolate Puma, Colin Benders, David Tort, Elderbrook, Mike Mago, De Sluwe Vos (live) en Tijana T. Het volledige programma wordt eind maart bekendgemaakt.

We Are Electric beleefde in 2015 de eerste editie en is ontwikkeld door Fourmation Entertainment en Paaspop tot een meerdaags muziekfestival dat zich voornamelijk richt op crossover live acts. Onlangs is de samenwerking met ID&T aangegaan.

Er zijn zowel combi-kaarten te koop voor alle drie de dagen, naar keuze met of zonder camping overnachting, alsmede losse dagkaarten. De wereldwijde Early Bird kaartverkoop start zaterdag 23 februari om 11.00 uur via we-are-electric.com.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Toffe dance festivals in Amsterdam 

VTA AGENDA WE ARE ELECTRIC 2019