MILKSHAKE FESTIVAL GAAT VOOR VEGETARISCH EN DUURZAAMHEID

MILKSHAKE FESTIVAL GAAT VOOR VEGETARISCH EN DUURZAAMHEID

De zevende editie van Milkshake Festival is geheel vegetarisch en duurzamer dan ooit. Zo is er zaterdag 28 en zondag 29 juli in het Westerpark geen vlees meer te koop, wordt pin-only geïntroduceerd en zijn bestek, borden en servetten biologisch afbreekbaar.

Organisatrice Marieke Samallo licht de beweegredenen toe: “Milkshake staat voor liefde, respect en een betere wereld. Wij hebben bij Milkshake 30.000 mensen die komen eten, dan mag je als organisatie mensen inspireren. Het feest wordt niet nog toffer door 20.000 hamburgers. Daarnaast dragen we met andere maatregelen ook bij aan een betere wereld: door pin-only komen er geen munten meer en dat scheelt behoorlijk wat plastic productie en het is ook prettiger voor de bezoeker. Die krijgt bovendien zijn eigen hardcup bij de bar uitgereikt. Deze kan gedurende het festival worden gebruikt en aan het einde weer worden ingeleverd, waarna statiegeld wordt terug gegeven.”

Minder in het oog springende besluiten zijn er ook: in samenwerking met Ecotoilet en Waternet wordt fosfaat uit de ontlasting, die in de Dixies wordt opgevangen, gehaald. Voor aggregaten wordt gebruik gemaakt van biodiesel en speciaal voor het festival wordt met Slimstroomplan een Smart Power Plan ontwikkeld dat moet resulteren in minimaal electriciteitsgebruik.

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Milkshake Festival lijkt grenzen weer te verleggen 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here