Het Amsterdams Verbond maakt 2 minuten lawaai op 5 mei

Het Amsterdams Verbond maakt 2 minuten lawaai op 5 mei
Photocredits: Het Amsterdams Verbond

Het Amsterdams Verbond maakt 2 minuten lawaai op 5 mei

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond, dat dit jaar vijf jaar bestaat, keert op 5 mei terug naar de Tuinen van West waar het met haar hostingpartijen de vrijheid viert. Om de vrijheid kracht bij te zetten, maakt het festival in tegenstelling tot het moment op 4 mei, om 20.00 uur twee minuten lawaai met alle bezoekers.

“Vijf jaar na de eerste editie zijn we verdrievoudigd en verwachten we 15.000 bezoekers op de Tuinen van West. We zijn ontzettend trots om met zoveel mensen de vrijheid te kunnen vieren. Door met iedereen tegelijk twee minuten zoveel mogelijk geluid te maken, vormen we een krachtig verbond wat het ultieme gevoel van vrijheid geeft. De Lawaai Papegaai noemen we dat”, vertelt organisator Mitchel Bovenlander.

Het Amsterdams Verbond begon in 2015 met de gedachte om het nachtleven van Amsterdam samen te brengen, en samen de vrijheid te vieren. Diverse hostingpartijen – ‘bondgenoten’ zoals Het Amsterdams Verbond ze noemt – hosten daarbij gezamenlijk de stages. Het festival ontving in het eerste jaar 5000 bezoekers op Sportpark de Eendracht.

Officieel onderdeel van Bevrijdingsdag Amsterdam

Het Amsterdams Verbond is voor het 5e jaar officieel programmaonderdeel van Bevrijdingsdag Amsterdam en wordt ondersteund door Comité 4 en 5 Mei.

De tickets voor het festival op de Tuinen van West zijn vanaf vandaag 20.00 uur te koop via de website van Het Amsterdams Verbond. De kaartverkoop start traditiegetrouw met 1000 tickets a € 17,50, die jaarlijks binnen enkele seconden uitverkocht zijn. Daarna gaan direct de ‘Vroege Bondgenoten’ in de verkoop a € 27,50.

Het Amsterdams Verbond bestaat uit de volgende hostingpartijen:

Vunzige Deuntjes, Het Mokums Paradijs by Claire, Chicago Social Club, Club Nyx, Disco Dolly, Happy Feelings en Terug Naar Toen.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook een kijkje in ons met nieuwtjes over 4 en 5 mei in Amsterdam